Στο κελί οι τέσσερις ανήλικοι για τη βομβιστική επίθεση σε μπυραρία στη Λεμεσό

Μετά την κράτησή τους για ληστεία αρτοποιείου στις 8 Ιουνίου, τέσσερις ανήλικοι επανασυνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση για την υπόθεση έκρηξης βόμβας σε μπυραρία, στις 29 Μαΐου, στο Ζακάκι.

Οι τέσσερις ανήλικοι, δυο 17χρονοι, ένας 15χρονος και ένας 14χρονος, τελούσαν υπό κράτηση σε σχέση με τη ληστεία αρτοποιείου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες πρόταξαν μαχαίρι και απέσπασαν ταμειακή μηχανή που περιείχε χρηματικό ποσό 500 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «υπήρξαν κάποιες γραπτές μαρτυρίες ότι εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, σε υποστατικό στην περιοχή Ζακακίου, που διαπράχθηκε στις 29 Μαΐου».

 «Μετά από αυτήν την εξέλιξη, συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα σύλληψης για τη νέα υπόθεση και σήμερα έχουν οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για τη διαδικασία προσωποκράτησης τους», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι ανήλικοι ενεργούσαν για λογαριασμό άλλου ή άλλων προσώπων, ο κ. Κυριάκου είπε πως  «όλες οι πτυχές αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης διερευνώνται και σίγουρα διερευνάται αν έχουν εμπλοκή οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα».

Οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, έγινε δεκτό το αίτημα των αστυνομικών ανακριτών για έκδοση διατάγματος κράτησης τους για περίοδο οκτώ ημερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπέκυψε στα τραύματά της η 57χρονη που ενεπλάκη σε τροχαίο στους Καπέδες
Στο χειρουργείο ο 69χρονος που μαχαιρώθηκε από τον 31χρονο γιο του-Έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας το βίντεο των Antifa με τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ
Διακομιδή ενός προσώπου από αλιευτικό σκάφος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
ΕΔΔΑ: Καμία παραβίαση των δικαιωμάτων του αιτητή στην υπόθεση Sakkou v. Cyprus
M. Χαρτσιώτης: Οι νόμοι για Διοικητικό Δικαστήριο ενισχύουν διαφάνεια και αποτελεσματικότητα
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, κατέπεσε σε χαράδρα τριών μέτρων και κατέληξε σε αυλή σπιτιού
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα-Επιφυλάξεις από Σαββίδη
Σε κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος που μαχαιρώθηκε από τον γιο του στον Άγιο Δομέτιο
Απλήρωτοι παραμένουν δικηγόροι και εμπειρογνώμονες στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Εκκρεμεί απόφαση Υπουργικού