Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης υπογράφουν τη Δευτέρα Κύπρος και Ινδία

Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης θα υπογράψουν Κύπρος και Ινδία τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης, που θα καθορίζει τη συνολική στρατηγική σχέση Κυπριακής Δημοκρατίας-Ινδιας, αποτελεί μια «ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη».

«Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προς την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, το οποίο αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία που αποδίδεται αμοιβαία από τις δύο χώρες και δημιουργεί το θεσμικό υπόβαθρο για μια συστηματική, πολυεπίπεδη και μεσοπρόθεσμη συνεργασία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Η εξέλιξη αυτή, προστίθεται, ενισχύει τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου εταίρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αναδεικνύει τις δυνατότητες για τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες σε τομείς όπως η ενέργεια, η άμυνα, οι επενδύσεις, οι ψηφιακές τεχνολογίες και η πράσινη μετάβαση.

Με την Κοινή Διακήρυξη, Κύπρος και Ινδία δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν μαζί στη νέα εποχή γεωπολιτικών και γεωοικονομικών ανακατατάξεων, με έμφαση στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-«Ένα νέο κεφάλαιο σε μια στρατηγική συνεργασία χωρίς όρια»

Δειτε Επισης

Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης