Απαντά στο Ιράν ο Στάρμερ-«Στέλνουμε περαιτέρω πολεμικά αεροσκάφη για αντιμετώπιση απειλών σε Ιράκ και Συρία»

Η Βρετανία στέλνει πρόσθετα στρατιωτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, στη Μέση Ανατολή για να παράσχει υποστήριξη σε όλη την περιοχή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, εν μέσω της πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νωρίτερα σήμερα ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία ότι βάσεις και πλοία τους στην περιοχή θα αποτελέσουν στόχο αν δυνάμεις των τριών αυτών χωρών βοηθήσουν στην αναχαίτιση ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ.

«Μετακινούμε στρατιωτικά μέσα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών, και αυτό γίνεται για υποστήριξη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Στάρμερ, κατά την αναχώρησή του για τον Καναδά, για να λάβει μέρος στη σύνοδο της G7.

Η Βρετανία διαθέτει ήδη μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την αντιμετώπιση απειλών στο Ιράκ και τη Συρία.

Πληρώματα άρχισαν τις προετοιμασίες για την ανάπτυξη χθες το πρωί, όταν κατέστη ξεκάθαρο ότι η κατάσταση στην περιοχή επιδεινωνόταν, τόνισε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Περαιτέρω αεροσκάφη ανεφοδιασμού από βρετανικές βάσεις έχουν αναπτυχθεί και θα σταλούν επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India-Γλίστρησε προς τα πίσω λόγω βλάβης και έχασε τον έλεγχο
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Χάγη καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της «γενοκτονίας» στη Γάζα
Reuters: Βέτο Τραμπ στην εκτέλεση του Χαμενεΐ από τον Ισραηλινό Στρατό
Το Ισραήλ βάζει φρένο σε όσους θέλουν να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και Λάρνακας
Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα
Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα