«Το Ισραήλ έστειλε σε συνάντηση-παγίδα Ιρανούς διοικητές για να τους εξοντώσει μαζικά»

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τρόπο που το Ισραήλ εκτέλεσε το χτύπημά του με στόχο, μεταξύ άλλων, ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συγκεκριμένα, Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε στο Fox News ότι το Ισραήλ κατάφερε να εξαπατήσει ανώτερους διοικητές της ιρανικής αεροπορίας, με σκοπό να τους συγκεντρώσει σε μια συνάντηση.

«Πραγματοποιήσαμε συγκεκριμένες ενέργειες που μας βοήθησαν να μάθουμε περισσότερα γι' αυτούς και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε αυτές τις πληροφορίες για να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά τους» δήλωσε ο αξιωματούχος. «Γνωρίζαμε ότι αυτό θα τους οδηγούσε σε συνάντηση - αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ξέραμε πώς να τους κρατήσουμε εκεί».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις ήταν πιο επιτυχημένες απ' ό,τι είχε αναμενόμενο το Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα συστήματα αεράμυνας και οι βαλλιστικοί πύραυλοι που προορίζονταν για χρήση κατά του Ισραήλ, είχαν στοχοποιηθεί προληπτικά.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 20 ανώτατοι Ιρανοί διοικητές, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, σκοτώθηκαν την Παρασκευή από ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, σύμφωνα με δύο περιφερειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι επιθέσεις συνιστούν ένα από τα πλέον αιματηρά πλήγματα κατά της ιρανικής στρατιωτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις – που ονομάστηκαν Επιχείρηση "Rising Lion" – ήταν «μια στοχευμένη στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την αναχαίτιση της ιρανικής απειλής για την ίδια την επιβίωση του Ισραήλ».

Ο Νετανιάχου επεσήμανε ότι η επιχείρηση «θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται για να εξαλείψει την εξάπλωση της απειλής».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Φωτιά σε παλιά αντικείμενα σε ακατοίκητη πολυκατοικία στην Πάφο
Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή και οι τέσσερις συνεργοί της
Εύφλεκτη ύλη εντοπίστηκε στο χωράφι που τυλίχθηκαν στις φλόγες επτά οχήματα στο Τσέρι-Επηρεάστηκε και όγδοο (pics)
Δρούζοι: Ποια είναι η σιωπηλή μειονότητα με την ιδιόμορφη θρησκεία που πολεμά για το Ισραήλ
Έτσι στήθηκε η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή-Καρτέρι μετά από συνεδρία με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους
Ολοκληρώνεται η διοικητική έρευνα για τον θάνατο του 33χρονου μεταμοσχευμένου-«Κανονικά πρέπει να το έχουμε μέχρι αύριο»
Σε φιλική ατμόσφαιρα το δείπνο για τον Τατάρ-«Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη με εποικοδομητική και αποφασιστική στάση»
Δέχεται λεκτικές επιθέσεις από συγκρατούμενες της η Μουρτζούκου-Νέα καταγγελία για τον θάνατο και έκτου βρέφους
Κλάπηκαν αυτοκίνητα από οικία στην Πάφο, το ένα εντοπίστηκε Ύψωνα και το άλλο Πολεμίδια-Χειροπέδες σε 30χρονη
Η Λιβύη κατέθεσε χάρτη με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη: «Δεν παράγει έννομα αποτελέσματα», απαντά η Ελλάδα