Φοιτήτρια γλίτωσε για μόλις δέκα λεπτά από την πτήση της Air India-«Με έσωσε η κίνηση στους δρόμους»

Η τύχη, ή όπως λέει η ίδια, ένα «θαύμα», έσωσε τη ζωή της Bhoomi Chauhan, μιας 28χρονης φοιτήτριας διοίκησης επιχειρήσεων, η οποία γλίτωσε από το αεροπορικό δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε 241 ανθρώπους χθες στην Ινδία, χάρη σε μία καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής.

Όπως αναφέρει το BBC, η Chauhan, που ζει στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου με τον σύζυγό της, είχε επισκεφθεί τη γενέτειρά της στη δυτική Ινδία για διακοπές και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ευρώπη με την πτήση AI171 της Air India, με προορισμό το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

Όμως. η καθυστέρηση στο ταξίδι της προς το αεροδρόμιο του Αχμενταμπάντ λόγω έντονης κυκλοφοριακής συμφόρησης την έκανε να φτάσει δέκα λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα επιβίβασης.

Παρόλο που είχε κάνει ηλεκτρονικό check-in και της είχε αποδοθεί η θέση 36G, το προσωπικό της εταιρείας αρνήθηκε να την αφήσει να επιβιβαστεί.

«Ήμουν θυμωμένη και πολύ απογοητευμένη. Παρακαλούσα να με αφήσουν να μπω στο αεροπλάνο, τους είπα πως είμαι η τελευταία επιβάτης, αλλά δεν με άφησαν», δήλωσε η Chauhan.

«Λίγο αργότερα, ενώ μιλούσαμε με τον ταξιδιωτικό πράκτορα για το πώς θα διεκδικήσουμε επιστροφή χρημάτων για το εισιτήριο, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα: το αεροπλάνο είχε συντριβεί».

Η Bhoomi Chauhan, αν και συγκλονισμένη, νιώθει βαθιά ευγνωμοσύνη.

«Ήταν ένα θαύμα. Αν είχα ξεκινήσει 10 λεπτά νωρίτερα, τώρα δεν θα ήμουν εδώ να μιλάω».

Πώς έγινε το αεροπορικό δυστύχημα

Το Airbus της Air India απογειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Η τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 241 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος, ενώ τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι στο έδαφος επίσης σκοτώθηκαν.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρίσκονταν Ινδοί, Βρετανοί, Πορτογάλοι και Καναδοί πολίτες.

Ένας και μοναδικός επιζών έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, ο Βρετανός Vishwashkumar Ramesh, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.

Τα αίτια της συντριβής παραμένουν υπό διερεύνηση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντοπίστηκε το ένα μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους στην Ινδία-Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας

Δειτε Επισης

Το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India-Γλίστρησε προς τα πίσω λόγω βλάβης και έχασε τον έλεγχο
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Χάγη καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της «γενοκτονίας» στη Γάζα
Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα
Νεκροί και αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας σε τουριστικό προορισμό στην Ινδία
Ανάλυση: Έτσι μπορεί να σβήσουν οι φλόγες της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή
Δύο αερόστατα συγκρούστηκαν στην Τουρκία-Ένας νεκρός και 19 τραυματίες
Τέσσερις γυναίκες από την ίδια οικογένεια νεκρές από ιρανικό πύραυλο στο βόρειο Ισραήλ
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ-Νέοι βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη