Σοβαρό πλήγμα στην ιρανική ηγεσία-Αναφορές για τουλάχιστον 20 νεκρούς ανώτατους Ιρανούς διοικητές

Τουλάχιστον 20 ανώτατοι Ιρανοί διοικητές, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, σκοτώθηκαν την Παρασκευή από ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, σύμφωνα με δύο περιφερειακές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι επιθέσεις συνιστούν ένα από τα πλέον αιματηρά πλήγματα κατά της ιρανικής στρατιωτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παράλληλα, η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε πληροφορίες για νέα ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Νατάνζ, που αποτελούν τον πυρήνα του ιρανικού προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν και πυρκαγιά στον αερολιμένα της Ταμπρίζ, χωρίς μέχρι στιγμής να διευκρινίζεται αν το γεγονός συνδέεται με τις επιδρομές.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη Νατάνζ, υποστηρίζοντας πως μεταξύ άλλων κατέστρεψε υπόγειες εγκαταστάσεις φυγοκέντρησης. Αντίθετα, η Τεχεράνη επιχειρεί να υποβαθμίσει τις συνέπειες της επίθεσης, δηλώνοντας ότι οι ζημιές στο εργοστάσιο εμπλουτισμού είναι κυρίως «επιφανειακές» και ότι οι βασικές υποδομές παραμένουν λειτουργικές.

Η νέα κλιμάκωση έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την περιοχή, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω αποσταθεροποίηση και στρατιωτικές συγκρούσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Οικογενειακή τραγωδία στη Λεμεσό-Σκότωσε τον πατέρα του και τηλεφώνησε στην Αστυνομία 48χρονος
«Υπεύθυνη» για την αναστολή δίωξης του πολιτικού, «υπεύθυνη» για το μέλλον της επανακαταχώρησης της υπόθεσης
Μίλησε σαν πολιτικός, έριξε νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αγγελίδης
Το «όχι» συνεπάγεται με «όχι», οτιδήποτε άλλο είναι βιασμός... Από θύματα θύτες λόγω στερεοτυπικών αντιλήψεων
Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα
Μίλησε στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Μακρό-«Η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την Ουκρανία»
Σε δύο ημέρες πιθανότατα θα σταλεί στην ΕΕ η επιστολή Τραμπ που θα της ανακοινώνει τους δασμούς