Προειδοποιεί το Ιράν ο Τραμπ-«Πρέπει να κάνει συμφωνία, οι επόμενες επιθέσεις θα είναι ακόμα πιο βίαιες»

Σε μία ακόμα σκληρή δημόσια τοποθέτηση απέναντι στο Ιράν, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέρχεται με απειλές κλιμάκωσης, καλώντας την Τεχεράνη να προχωρήσει σε συμφωνία προτού, όπως προειδοποιεί, καταστραφούν τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Έδωσα στο Ιράν ευκαιρία μετά την ευκαιρία να καταλήξει σε συμφωνία» σημειώνει ο Τραμπ στην ανάρτησή του, τονίζοντας ότι χρησιμοποίησε «τις πιο αυστηρές εκφράσεις» για να τους καλέσει να προχωρήσουν. Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει, παρά τις προσπάθειές τους, οι Ιρανοί δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

«Τους είπα ότι αν δεν το κάνουν, αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ χειρότερο από οτιδήποτε γνωρίζουν, περιμένουν ή τους έχουν ενημερώσει», υπογραμμίζει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει ειδική αναφορά στην αμυντική ισχύ των ΗΠΑ, την οποία χαρακτηρίζει ως «την καλύτερη και πιο φονική στρατιωτική τεχνολογία στον κόσμο, μακράν», προσθέτοντας ότι «και το Ισραήλ διαθέτει πολλά από αυτά τα οπλικά συστήματα, με ακόμα περισσότερα να ακολουθούν». Μάλιστα, επισημαίνει ότι το Ισραήλ «ξέρει πώς να τα χρησιμοποιεί».

Συνεχίζοντας, ο Τραμπ αναφέρεται σε «σκληροπυρηνικούς Ιρανούς» που, όπως λέει, «μίλησαν με θάρρος» αλλά δεν είχαν ιδέα για το τι επρόκειτο να συμβεί. «Τώρα είναι όλοι νεκροί» δηλώνει, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο».

Όπως υποστηρίζει, μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί «μεγάλος αριθμός θανάτων και καταστροφών», ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει χρόνος ώστε να μπει τέλος σε αυτή τη «σφαγή», πριν ξεκινήσουν οι ήδη προγραμματισμένες ακόμα πιο βίαιες επιθέσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί την ιρανική ηγεσία να συναινέσει άμεσα σε συμφωνία πριν χαθούν τα πάντα, προκειμένου να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει από αυτό που αποκαλεί «ιρανική Αυτοκρατορία».

«Όχι άλλους θανάτους, όχι άλλες καταστροφές. Κάντε το τώρα, προτού να είναι πολύ αργά», καταλήγει, κλείνοντας την ανάρτηση με την ευχή: «Ο Θεός να σας ευλογεί όλους!».

Νέα παρέμβαση

«Πριν από δύο μήνες έδωσα στο Ιράν τελεσίγραφο 60 ημερών για να "καταλήξει σε μια συμφωνία". Έπρεπε να το είχαν κάνει! Σήμερα είναι η 61η μέρα. Τους είπα τι να κάνουν, αλλά απλά δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν. Τώρα έχουν, ίσως, μια δεύτερη ευκαιρία!», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτηση στην πλατφόρμα του, Truth Social.

«Εξαιρετική» η ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος σε συνέντευξή του στο ABC News χαρακτήρισε «εξαιρετική» την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν και προειδοποίησε ότι έρχονται πολλές περισσότερες.

«Νομίζω ότι ήταν εξαιρετική. Τους δώσαμε [στους Ιρανούς] μια ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκαν. Επλήγησαν σκληρά, πολύ σκληρά/ Επλήγησαν όσο σκληρά γίνεται. Κι έρχονται κι άλλα. Πολλά περισσότερα», τόνισε ο Τραμπ, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου στην πλατφόρμα Χ, σύμφωνα με το Reuters.

ΟΙ ΗΠΑ θα υπερασπιστούν το Ισραήλ, «αν δεχθεί επίθεση»

Νωρίτερα, λίγο μετά τις αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράν, ο Τραμπ υπογράμμισε σε συνάντευξή του στο Fox News ότι οι ΗΠΑ «θα υπερασπιστούν το Ισραήλ αν δεχθεί επίθεση».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνική βόμβα και ότι η Ουάσιγκτον ελπίζει να επιστρέψει η Τεχεράνη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Απόψε το Ισραήλ ανέλαβε μονομερή δράση κατά του Ιράν. Δεν εμπλεκόμαστε σε αυτές τις επιθέσεις κατά του Ιράν και η ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή», ανέφερε ο ΥΠ ΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο σε δήλωσή του.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και η κυβέρνηση έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των δυνάμεών μας και παραμένουν σε στενή επαφή με τους περιφερειακούς εταίρους μας. Να είμια σαφής: Το Ιράν δεν πρέπει να στοχοθετήσει αμερικανικά συμφέροντα ή προσωπικό», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ δήλωσε στο Fox News ότι «το Ισραήλ κάνει χάρη στην Αμερική αυτή τη στιγμή καταστρέφοντας τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν. Δεν γνωρίζουμε πώς θα τελειώσει αυτό, αλλά ένα πυρηνικό Ιράν θα ήταν βαθιά απειλή για το Ισραήλ και βαθιά απειλή για τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα / iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός των Χούθι-Χτυπά και την Υεμένη το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέες ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές στο Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες στη Χάιφα
Ξεκαθαρίζει το Ην. Βασίλειο-«Δεν έχουμε εμπλοκή στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, ανησυχούμε για αντίποινα από το Ιράν»
Βίντεο από την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη και το στρατηγικό λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς
BINTEO: Διεκόπη η παραγωγή φυσικού αερίου σε τμήμα του κοιτάσματος South Pars μετά από ισραηλινή επίθεση
Απαντά στο Ιράν ο Στάρμερ-«Στέλνουμε περαιτέρω πολεμικά αεροσκάφη για αντιμετώπιση απειλών σε Ιράκ και Συρία»
Το Ισραήλ βυθίζει τη Μέση Ανατολή σε έναν επικίνδυνο κύκλο βίας καταγγέλλει η Τεχεράνη
Ερντογάν : To Iσραήλ είναι βασική απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής
Νεκρή βουλευτής και ο σύζυγός της στη Μινεσότα μετά από επίθεση ενόπλου που προσποιήθηκε τον αστυνομικό
Ακυρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών Ιράν και ΗΠΑ για τα πυρηνικά