Επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε η πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ το Ιράν

Η ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ υπέστη ζημιές από τη σημερινή ισραηλινή επίθεση, ανέφερε σε δήλωσή του ο ιρανικός οργανισμός ατομικής ενέργειας, όμως οι έρευνες δεν έδειξαν οποιαδήποτε ραδιενεργό ή χημική μόλυνση έξω από την εγκατάσταση.

«Η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε τμήματα της εγκατάστασης. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εκτιμηθεί η έκταση των ζημιών», προστίθεται στη δήλωση.

Σύμφωνα εξάλλου με εκπρόσωπο του Προέδρου του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ, IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι ενημέρωσε τον ισραηλινό πρόεδρο ότι η ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ υπέστη «σοβαρή ζημιά» από τα ισραηλινά πλήγματα.

Ο ΔΟΑΕ είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα πως η εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, βόρεια του Ισφαχάν, στοχοθετήθηκε από τους Ισραηλινούς. Οι ιρανικές πυρηνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το πλήγμα στη Νατάνζ δεν προκάλεσε ραδιενεργό ή χημική μόλυνση. Ο ΔΟΑΕ γνωστοποίησε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας δεν έχουν αυξηθεί στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ο ΠΟΥ παροτρύνει κι άλλες χώρες να υποδεχθούν ασθενείς από τη Γάζα για νοσηλεία
ΟΗΕ για Γάζα: Η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακο γίνεται ολοένα πιο καταστροφική
Ο πιλότος του boeing της Air India έκοψε την παροχή καυσίμου στους κινητήρες-Ψάχνουν αν υπέφερε από κατάθλιψη
Φιντάν: Ακολουθεί ντε φάκτο πολιτική το Ισραήλ, αγνοεί κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών
Οι ΗΠΑ καλούν τη Δαμασκό να αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός η κεντρική σκηνή της Tomorrowland στο Βέλγιο
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταγγέλλει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα συναντηθεί με Τραμπ εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή