Ξέσπασε η Ανδριάνα Νικολάου για την απόφαση της Εισαγγελίας-«Το βαρέλι της διαφθοράς και της μπόχας δεν έχει πάτο»

Για άλλη μια φορά οι θεσμοί είναι εναντίον μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του δολοφονηθέντος εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, επιβεβαιώνοντας ότι η Νομική Υπηρεσία ενημέρωσε πως, ο Γενικός Εισαγγελέας δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καταχώρηση ποινικών διώξεων, για οποιοδήποτε αδίκημα. «Αυτοί που δολοφόνησαν το παιδί μου ήταν ερασιτέχνες» αλλά αυτοί που συνεχίζουν να συγκαλύπτουν το έγκλημα «είναι επαγγελματίες», ανέφερε η κ. Νικολάου.

Η Νομική Υπηρεσία νωρίτερα απέστειλε επιστολή προς τον δικηγόρο της οικογένειας γνωστοποιώντας την απόφασή της να μην σε καταχώρηση ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε αδίκημα, είτε μέσω των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας, είτε μέσω διορισμού ιδιωτών δικηγόρων.

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση να μην γίνουν ποινικές διώξεις, η Ανδριάνα Νικολάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι θεσμοί «συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν και να μην απονέμουν δικαιοσύνη για την οφθαλμοφανή δολοφονία του παιδιού μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο όχι Εισαγγελίας για ποινικές διώξεις για την δολοφονία Θανάση, επιμένει στις θέσεις της-Πώς απάντα στην οικογένεια

«Προκλητικά, για 20 χρόνια, προστατεύουν αυτούς που συγκάλυψαν το έγκλημα, αντί να τους οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και έφτασαν στο σημείο να πετούν στα σκουπίδια τα δυο πορίσματα των ποινικών ανακριτών Μάτσα – Αλεξόπουλου και Παπά – Αθανασίου, αλλά και το πόρισμα της 3ης θανατικής ανάκρισης, μόνο και μόνο για να μην παραδεχθούν τα εγκληματικά τους λάθη», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε δε τη θέση ότι «μέχρι και σήμερα ακόμα, η Νομική Υπηρεσία, με θράσος χιλίων πιθήκων, προστατεύει και δικαιολογεί τη θέση του ιατροδικαστή Σταυριανού, που εξέδωσε πόρισμα μέσα σε δέκα λεπτά στη σκηνή, προτού κάνει νεκροψία και προτού γίνουν οι βασικές έρευνες», σημειώνοντας ότι «ήταν εξαιτίας αυτού που καταδικάστηκε η Κύπρος, από το ΕΔΑΔ, για πλημμελή διερεύνηση».

Είπε ακόμη πως «η διαφθορά τελικά δεν έχει όρια, ακόμα και στο θάνατο ενός αθώου παιδιού, με αρχές και αξίες, που ήρθε από την άλλη άκρη της γης και πήγε οικειοθελώς να υπηρετήσει την πατρίδα των γονιών του» και πρόσθεσε ότι «το βαρέλι της διαφθοράς και της μπόχας, ειδικά από την Νομική Υπηρεσία δεν έχει πάτο ούτε τέλος».

Λέγοντας πως «αυτοί που δολοφόνησαν το παιδί μου ήταν ερασιτέχνες, όπως αποδείχθηκε επιστημονικά, αλλά επαγγελματίες είναι αυτοί που συγκάλυψαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να συγκαλύπτουν το έγκλημα», η Ανδριάνα Νικολάου τόνισε πως «αυτοί έχουν εγκληματήσει περισσότερο και συνεχίζουν να εγκληματούν εις βάρος της κοινωνίας, της δικαιοσύνης αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κοινωνία δεν θα μείνει «με τα χέρια σταυρωμένα», υπογράμμισε πως «μόνο ο ξεσηκωμός του κόσμου θα φέρει τη σωτηρία σε αυτόν τον τόπο».

Ερωτηθείσα για το τι προτίθεται η οικογένεια να πράξει μετά την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, σημείωσε ότι θα αναμένει να διαβουλευθεί με τους δικηγόρους της, «όμως δεν θα αφήσουμε έτσι αυτούς που συγκαλύπτουν τη δολοφονία του γιού μου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συμπλοκή ανάμεσα σε αλλοδαπούς στην Πάφο-Κρατούσαν μαχαίρια και τσεκούρια
Έθεσε την πολιτεία προ των ευθυνών της η Βουλή για τα ναρκωτικά στα σχολεία-Ζητά μέτρα και εφαρμογή νομοθεσίας
Αναμένονται εκρήξεις το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής
Για διαχρονική, απόλυτη διακριτική εξουσία του Υπουργικού για το ΚΕΠ μίλησε η υπεράσπιση στη δίκη Al Jazeera
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή Πέρα Ορεινής της Επαρχίας Λευκωσίας
Στη Βουλή η άρνηση για διώξεις στην υπόθεση Θανάση-Αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Δεν έλεγξε το απολυτήριο του Γιαννάκη η εργαζόμενη του Οργανισμό Νεολαίας που το παράλαβε-Έπρεπε να το κάνει άλλος
Παραιτήθηκε ο Καπαρδής λόγω της υπόθεσης του προπονητή που κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα
Εντοπίστηκε σκάφος τρίτης χώρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ να ψαρεύει-Κατασχέθηκαν τόνοι ψαριών (pics)
Εξέφρασε τη διαφωνία του με Εισαγγελέα ο Αθανασίου-«Nα αποφασίσουν τα Δικαστήρια αν οι πράξεις των επτά, είναι ποινικά κολάσιμες»