Καταγράφηκε σε βίντεο η επίθεση αρκούδας σε ορειβάτη στην Ελλάδα-Βρήκαν πατημασίες και σπασμένα κλαδιά

Πατημασιές από αρκούδα αλλά και σπασμένα κλαδιά, τα οποία μαρτυρούσαν ξεκάθαρα την παρουσία του ζώου στο σημείο, βρήκαν οι εθελοντές διασώστες όταν έφτασαν το βράδυ της Κυριακής στο δάσος του Φρακτού στη Δράμα, δίπλα από τη χαράδρα όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 61χρονος.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο επικεφαλής της διασωστικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος, επισημαίνει ότι στα πρώτα 25 μέτρα της χαράδρας βρέθηκε και το κινητό του θύματος, στο οποίο υπήρχε βίντεο από τις στιγμές που ήρθε αντιμέτωπος με την αρκούδα, λίγο πριν τον σπρώξει και καταλήξει στη χαράδρα.

«Από το κινητό είδαμε όλο το βίντεο, στο οποίο κατέγραφε το περιστατικό», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «το ζώο έφυγε γιατί τρομοκρατήθηκε όταν φτάσαμε εμείς. Στην αρχή του βίντεο φαίνεται από μακριά το τοπίο. Ύστερα η αρκούδα και ακούγεται να φωνάζει “Δημήτρη, αρκούδα” και “φέρε το σπρέι”. Μετά ακούγεται ο ήχος από το σπρέι, φαίνεται το σκυλί που ορμάει στο ζώο και το γρύλισμα της αρκούδας», επισημαίνει.

Αμέσως μετά, το βίντεο διακόπτεται και φαίνεται ότι είναι η στιγμή που ο 61χρονος καταλήγει στη χαράδρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, όπως επισημαίνει ο κ. Ράμμος, ωστόσο το είδαν οι διασώστες που βρέθηκαν στο σημείο, όταν ο φίλος του θύματος τους εξηγούσε ακριβώς τι έγινε κατά τη διάρκεια του τραγικού περιστατικού.

«Μόλις φτάσαμε, μας ενημέρωσε για το τι ακριβώς έγινε. Όταν η αρκούδα γύρισε για να φύγει από το μονοπάτι, τότε της επιτέθηκε ο σκύλος και έμεινε στο σημείο», σημειώνει, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει τέλος σε όλα τα σενάρια που ακούγονται για τις συνθήκες του περιστατικού.

Η ιατροδικαστική

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 61χρονου ορειβάτη που έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε χαράδρα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας που έκανε μαζί με τον φίλο του, στο δάσος του Φρακτού της Δράμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό του, δεν προέκυψε κανένα σημάδι που να υποδηλώνει ότι του επιτέθηκε η αρκούδα με αποτέλεσμα να τον ρίξει στη χαράδρα, όπως υποστηρίζει ο φίλος του που ήταν μαζί του.

Από τα ευρήματα της νεκροψίας - νεκροτομής η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, φαίνεται ότι ο άτυχος 61χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση που είχε από το μεγάλο ύψος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη, η σορός του έφερε κατάγματα από πτώση όπως σπονδυλικής στήλης και θωρακικής και αυχενικής μοίρας, ρήξη νωτιαίου μυελού, κατάγματα πλευρών, εσωτερική αιμορραγία, 2,5 λίτρα αίμα μέσα στη θωρακική κοιλότητα.

Επιπλέον, δεν προέκυψε κανένα εύρημα σχετικά με την επίθεση του άγριου ζώου, όπως εκδορές από τα νύχια της, τα δόντια της κλπ.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο 61χρονος να είδε την αρκούδα, να τρόμαξε, να γλίστρησε και τότε να έπεσε στη χαράδρα, χωρίς όμως να του επιτεθεί το ζώο, καθώς από την ιατροδικαστική εξέταση δε διαπιστώθηκε ότι ήρθε σε επαφή μαζί της πριν καταλήξει στην χαράδρα.

Την ίδια ώρα, έχει βρεθεί και το κινητό του θύματος και έχει σταλεί για ανάλυση στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για τη ζωή δίνουν τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο-Νοσηλεύονται διασωληνωμένα

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα
Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα
Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων του 14χρονου που έχασε τη ζωή του στον Άραχθο
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-«Ένα νέο κεφάλαιο σε μια στρατηγική συνεργασία χωρίς όρια»
Ανάλυση: Έτσι μπορεί να σβήσουν οι φλόγες της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή
Τα είπαν τελικά τηλεφωνικώς Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου-Τόνιζε την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση
ΒΙΝΤΕΟ: Ελικόπτερο έπεσε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης
Ο κακός χαμός στον Πεδουλά λόγω του φεστιβάλ Κερασιού-Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους
Τέσσερις γυναίκες από την ίδια οικογένεια νεκρές από ιρανικό πύραυλο στο βόρειο Ισραήλ
Ανοίγει τα χαρτιά του τη Δευτέρα ο Αθανασίου για την υπόθεση Θανάση-Θα απαντήσει για την επιστολής της Νομικής