Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει σήμερα στις εργασίες της 3ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς που πραγματοποιούνται στη Νίκαια, της Γαλλίας.

Την Ολομέλεια της Διάσκεψης, οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα στις 10πμ (ώρα Κύπρου), θα προσφωνήσουν, ανάμεσα σε άλλους, ο ΓΓ των ΗΕ, οι Πρόεδροι της Γαλλίας και της Κόστα Ρίκα, και ο Πρόεδρος της Διάσκεψης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε Παρέμβαση στο πλαίσιο της γενικής συζήτησης στην Ολομέλεια.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, ενώ αργότερα θα παραστεί και θα μιλήσει στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τους Ωκεανούς.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής Μεσογείου – Κόλπου που διοργανώνεται από τον Πρόεδρο της Γαλλίας.

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη συνοδεύουν στη Νίκαια η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς

Δειτε Επισης

Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς