ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή δολοφονικής επίθεσης σε υποψήφιο πρόεδρο της Κολομβίας-Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε το Σάββατο ο υποψήφιος για την προεδρία της Κολομβίας Μιγκέλ Ουρίμπε σε συγκέντρωση στο προάστιο Φοντιμπόν της πρωτεύουσας Μπογοτά.

Σε βίντεο από τοπικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται ο 39χρονος γερουσιαστής που είναι υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές τον προσεχή Μάιο, να εκφωνεί ομιλία όταν ακούγονται πυροβολισμοί και επικρατεί πανικός. Λίγο αργότερα, διακρίνεται αιμόφυρτος πάνω στο καπό αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει το BBC ο Ουρίμπε πυροβολήθηκε τρεις φορές, οι δύο στο κεφάλι, με την αστυνομία μετά τους πυροβολισμούς να συλλαμβάνει έναν 15χρονο ως ύποπτο για την επίθεση.

Ο Ουρίμπε διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας La República. «Τον σκότωσαν, τον σκότωσαν», φώναζαν συνεργάτες του, καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια.

«Ο Μιγκέλ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ας προσευχηθούμε ο θεός να οδηγήσει τα χέρια των γιατρών που τον φροντίζουν» δήλωσε η σύζυγος του 39χρονου Μαρία Κλαούνται Ταραχόνα.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο καταδίκασε «απερίφραστα» την επίθεση εναντίον του Ουρίμπε, λόγω της οποίας ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Γαλλία.

«Ελπίζω ειλικρινά να είναι καλά και εκτός κινδύνου», ευχήθηκε η υπουργός Εξωτερικών Λάουρα Σαράμπια μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ.

Ο υπουργός Άμυνας Πέδρο Σάντσες καταδίκασε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι οι αρχές προσφέρουν αμοιβή περίπου 700.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος της Μπογοτά, Κάρλος Φερνάντο Γαλάν, ανακοίνωσε ότι «ο δράστης έχει συλληφθεί».

Ο Μιγκέλ Ουρίμπε προέρχεται από το κόμμα του Δημοκρατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Άλβαρο Ουρίμπε ο οποίος κυβέρνησε από το 2002 έως το 2010. Τον περασμένο Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι φιλοδοξεί να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2026 και να διαδεχθεί τον Γουστάβο Πέτρο, του οποίου είναι σφοδρός επικριτής.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση Eurofighter στην Αγκυρα-Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία
Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα