Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια

Στο προσκήνιο επανέρχεται η δολοφονία του 75χρονου Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια ο γιος του, καθώς οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός νέου υπόπτου.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr χθες, Παρασκευή, συνελήφθη ένας 41χρονος ως συνεργός για την ανθρωποκτονία που είχε τελεστεί τον Ιούνιο του 2022.

Η σύλληψη ήρθε ύστερα από εκτεταμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου, η οποία αξιοποίησε επιστημονικά δεδομένα και μαρτυρίες για τη συγκρότηση δικογραφίας.

Κατά την ίδια πηγή, DNA του 41χρονου βρέθηκε στην πετσέτα και στον βρόχο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2023 είχε συλληφθεί ο 42χρονος γιος του θύματος, Ευάγγελος Κουλιανός, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η κατάθεση που οδήγησε σε νέες έρευνες

Είχε προηγηθεί, τον Δεκέμβριο του 2024, η κατάθεση μιας 47χρονης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία φέρεται να είπε ότι δράστης της δολοφονίας δεν είναι ο γιος του Καριώτη αλλά ένας άλλος 41χρονος άνδρας με τον οποίο διατηρούσε προσωπική σχέση (σ.σ. πρόκειται για το άτομο που τελικά συνελήφθη).

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο 41χρονος της αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2024 ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον Καριώτη, μπαίνοντας στο σπίτι του μαζί με μια τοξικοεξαρτημένη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε με λεπτομέρειες τη σκηνή του εγκλήματος, λέγοντας ότι έπιασε το θύμα από τον λαιμό και του έκλεισε το στόμα με πετσέτα, χρησιμοποιώντας μάλλινα γάντια για να μην αφήσει ίχνη.

Η 47χρονη ισχυρίστηκε πως αφαιρέθηκαν 30.000 ευρώ από την οικία του 75χρονου και ότι ο δράστης σκότωσε αργότερα και τη γυναίκα συνεργό του, πετώντας το πτώμα της στη θάλασσα με πέτρα δεμένη στον λαιμό, ώστε να μη βρεθεί ποτέ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι από την έρευνα προέκυψε ότι η 47χρονη και ο εν λόγω άνδρας είναι κατηγορούμενοι σε υπόθεση κλοπής από σπίτι στο οποίο εκείνη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Η θέση του καταδικασμένου Κουλιανού

Ο Κουλιανός, από την αρχή της διαδικασίας, αρνείται κάθε εμπλοκή και σε συνέντευξή του από τις φυλακές το 2024, υποστήριξε ότι καταδικάστηκε άδικα. Δήλωσε ότι είχε εντοπίσει τον πραγματικό δράστη, χωρίς ωστόσο να ληφθούν υπόψη οι ισχυρισμοί του.

Μετά τη σύλληψη του 41χρονου, η Εισαγγελία καλείται τώρα να αξιολογήσει όλα τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία της δικογραφίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα