Εξαίρεση καλλιτεχνών στην τ/κ συνοικία Σκάλας από αγοραίο ενοίκιο ζητά η Επιτροπή Προσφύγων

Τα ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά των καλλιτεχνών στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Σκάλας εξέτασε κατά τη σημερινή της συνεδρία η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων και ειδικά το ενδεχόμενο επιβολής αγοραίου ενοικίου.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, στην τουρκοκυπριακή συνοικία Σκάλας δραστηριοποιούνται γύρω στους 15 καλλιτέχνες, εκ των οποίων κεραμίστες, ζωγράφοι, γλύπτες.

Όπως εξήγησε, «η Υπηρεσία Διαχείρισης των Τουρκοκυπριακών Περιουσιών τους έστειλε ειδοποίηση για επιβολή αγοραίου ενοικίου, κάτι το οποίο τους δυσκολεύει πάρα πολύ να συνεχίσουν», για να σημειώσει ότι «αναγνωρίζεται  το έργο, το οποίο έχουν επιτελέσει τόσα χρόνια στην περιοχή».

«Πολλοί μαθητές, πολλά σχολεία διοργανώνουν εκδρομές και πολλοί τουρίστες βάζουν στο πρόγραμμα των επισκέψεων τους τη συγκεκριμένη γειτονιά. Από εκεί έχει ξεκινήσει η Μπιενάλε, μια διεθνής εκδήλωση, με 100 συμμετοχές από 40 κράτη και επισκεψιμότητα γύρω στις 100 χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή», ανέφερε.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως «είναι άδικο τώρα που πήρε αξία από αυτούς τους ανθρώπους η περιοχή να θέλουν να διώξουν τους καλλιτέχνες και να κάνουν την περιοχή Μακένζι», για να προσθέσει πως τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων ζήτησαν από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών να επανεξετάσει το θέμα.

Ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα -όταν θα συζητούν τους κανονισμούς- έχουν ζητήσει από το Υφυπουργείο Πολιτισμού να υποβάλει πρόταση, ούτως ώστε να εξαιρεθούν από το αγοραίο ενοίκιο οι καλλιτέχνες, που είναι στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ σημείωσε πως η Υπηρεσία Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ανέλαβε τη δέσμευση να έρθει σε συνεννόηση μαζί τους, αφού αναγνωρίζουν την προσφορά αυτών των ανθρώπων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγει ο δρόμος για προσφορά γης έτοιμης για ανάπτυξης μετά την υπερψήφιση αστικού αναδασμού
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
Π. Μασούρας: Το Robotex έδωσε ώθηση στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής,
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»
Δριμύ κατηγορώ από δικηγόρο Τυχικού κατά Αρχιεπισκόπου-«Μειωτική στάση και λεκτική απειλή για καθαίρεση»
Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Η προσφορά της κλινικής του Νίκου Ιωάννου το 1974, περίθαλψε 867 τραυματίες-«Απίστευτη η πίεση»
Βρήκαν λύση για τη διέλευση των πυροσβεστικών από την γέφυρα της Καλαβασού, αλλά οι ανησυχίες παραμένουν
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ που μοιράζει 7.400.000