Ενημέρωσε τον Κόστα για τις επαφές Ολγκίν ο Πρόεδρος-Υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Κατά την τηλεφωνικη συνομιλία συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν την ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Κόστα για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κας Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, ενόψει της επικείμενης πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό τον Ιούλιο. Τόνισε τη σταθερή προσήλωση της Λευκωσίας στην ανάγκη επανέναρξης ουσιαστικών συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, εντός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης και με απόλυτο σεβασμό στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ».

«Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, καθώς και τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για την Κύπρο κ. Γιοχάνες Χαν», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Βλέπει ανάγκη αναζωογόνησης της ιστορικής σχέσης με την Κένυα ο ΥΠΕΞ-Συναντήθηκε με τον ομόλογό του
Επιδιώκει οικονομική σύσφιξη σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν ο Ερσίν Τατάρ
Προσωρινά ο Παλατές για τη θέση του Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Πάει Νέα Υόρκη για να παραπονεθεί για τους σφετεριστές ο Τατάρ-Θέτει ως όρο την «κυριαρχική ισότητα»
Επιβεβαιώθηκε ο εντοπισμός φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10-«Κατέδειξε ύπαρξη στήλης 350 μέτρων»
Έκκληση Τατάρ για στήριξη και αναγνώριση του ψευδοκράτους και αποκάλεσε εικονικό καθεστώς την ΚΔ
«Προεκλογικά» πυρά Ερχουρμάν σε Τατάρ-«Δεν άνοιξαν κανένα σημείο ελέγχου τα τελευταία τέσσερα χρόνια»
Κοινές ανησυχίες μεταξύ ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ αλλά όχι κοινή κάθοδος στις Βουλευτικές
Διαβεβαιώσεις Δαμιανού για συνέχιση προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού-«Οραματιζόμαστε μια πατρίδα ελεύθερη»
Άλλαξε ύφος ο ΔΗΣΥ μετά την λαϊκή κατακραυγή για ΕΔΑΔ-«Η απόφαση για αναστολή δίωξης ήταν λανθασμένη. Νιώθω αγωνία και θυμό»