Καταγγέλλουν υπέρβαση ωραρίου και άνιση μεταχείριση πληρωμάτων πολεμικών πλοίων Κάρουλλας και Τσιρίδου

Παρέμβαση για την υπέρβαση ωραρίου και την άνιση μεταχείριση πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων της Εθνικής Φρουράς, κάνουν οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας και Φωτεινή Τσιρίδου, οι οποίοι απέστειλαν κοινή επιστολή στον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα.

Οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ στην επιστολή τους εκφράζουν, μεταξύ άλλων, έντονη ανησυχία για την υπέρβαση του εβδομαδιαίου ωραρίου και την άνιση μεταχείριση που υφίστανται τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς που επανδρώνουν τα πολεμικά πλοία της Δημοκρατίας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τα μέλη αυτά υπηρετούν πέραν του προβλεπόμενου ορίου των 48 ωρών εβδομαδιαίως, χωρίς την καταβολή υπερωριών ή άλλης μορφής αντιστάθμισης, παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν σε αποστολές υψίστης σημασίας, όπως η αποτροπή παράτυπης μετανάστευσης μέσω θαλάσσης.

Οι Βουλευτές τονίζουν την κατάφορη αδικία σε βάρος των στελεχών του Ναυτικού, ειδικά όταν συγκρίνονται με συναδέλφους τους στην Αστυνομία και στον ΟΚΥπΥ, που συμμετέχουν στις ίδιες αποστολές και λαμβάνουν αποζημιώσεις που υπερβαίνουν τα 200 ευρώ ανά ημέρα. Αντίθετα, τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς δεν έχουν λάβει ούτε το προβλεπόμενο πλεύσιμο επίδομα, ύψους μόλις 30–40 ευρώ ημερησίως, παρά τη σχετική εξαγγελία από τον Ιούλιο του 2024.

Οι δύο Βουλευτές καλούν το Υπουργείο Άμυνας:

  • Να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των επιδομάτων που δικαιούνται τα στελέχη των πληρωμάτων.
  • Να αναθεωρήσει το ύψος του πλεύσιμου επιδόματος ώστε να ανταποκρίνεται στις συνθήκες και το ρίσκο των αποστολών τους.
  • Να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση και τον σεβασμό που αρμόζει σε όσους «φυλάττουν Θερμοπύλες» με υψηλό προσωπικό και οικογενειακό κόστος.

Όπως τονίζουν οι Βουλευτές, «η αποκατάσταση της αδικίας δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης αλλά και θεσμικής υποχρέωσης προς τα στελέχη που υπερασπίζονται καθημερινά την ασφάλεια και την ελευθερία όλων μας».

Δειτε Επισης

Πώς από δύο καλοί φίλοι Τραμπ-Μασκ κατέληξαν εχθροί
Συνελήφθη 14χρονος ως ύποπτος για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία
Σημαντική χαρακτηρίζει την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την ανθρωποκτονία Δωρόθεου η ΝΥ
Λειτουργούν παραλιακό εστιατόριο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
«Απέρριψαν αίτημα γονιών για παραμονή παιδιού στην Προδημοτική»-Καταγγελία από σύνδεσμο για ΔΕΠΥ
Τουρίστρια στη Λεμεσό κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στις τουαλέτες νυχτερινού μαγαζιού
ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστικές εικόνες από την επίθεση με drones σε διυλιστήριο στην πόλη Ένγκελς
Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αναρίτας-Κάηκαν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση
Το ψευδοκράτος παραχωρεί 166 νέες «υπηκοότητες»
Λαμβάνονται καταθέσεις για τους πυροβολισμούς σε εταιρεία στη Λεμεσό-Νέες έρευνες στο σημείο