Μείωση ανεργίας των νέων 15-24 ετών στην Κύπρο-«Η πολιτική της Κυβέρνησης αποδίδει»

Η πολιτική της Κυβέρνησης για την αγορά εργασίας και την απασχόληση και την νεολαία αποδίδει, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις στη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στο Προεδρικό την Τρίτη.

Αναφέρθηκε σε κατακόρυφη μείωση της ανεργίας των νέων και ενίσχυση της συμμετοχής τους στην απασχόληση, που αποτελούν «απτά αποτελέσματα των στοχευμένων πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία των νέων στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών μειώθηκε κατά 37% το πρώτο τρίμηνο του 2025, υποχωρώντας στο 9.9% από 15.7% την αντίστοιχη περίοδο του 2024. Σε απόλυτους αριθμούς, οι άνεργοι νέοι μειώθηκαν κατά 2.025 άτομα, από 5.221 σε 3.196.

Παράλληλα, ανέφερε, το ποσοστό απασχόλησης των νέων ηλικίας 15-24 ετών κατά το 2024 έφτασε στο 35.4%, καταγράφοντας την υψηλότερη επίδοση από το 2008, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι και η μείωση των νέων ηλικίας 15-29 που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Λετυμπιώτης, ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 24.4% μέσα σε έναν χρόνο, περιοριζόμενος από 21.628 σε 16.354 άτομα, δηλαδή κατά 5.274 νέους. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2024 διαμορφώθηκε στο 12.9%, το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από το 2010.

«Πρόκειται για στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για την αγορά εργασίας, την απασχόληση και την νεολαία αποδίδει, με μετρήσιμα αποτελέσματα», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Ζητούν εδώ και χρόνια Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και πυροσβεστικό σταθμό στον Δήμο Κουρίου
Ξεκινούν οι αιτήσεις για δηλώσεις ζημιών στις πληγείσες περιοχές από το Τμήμα Γεωργίας
Ταξιδιωτικές οδηγίες για Καμπότζη και Ταϊλάνδη εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών
Δεν ξεκολλάει από τα ύψη ο υδράργυρος, φτάνει τους 44 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο-Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση
Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, στο περιβάλλον και στα τρόφιμα από την φονική πυρκαγιά
Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας
Φτάνουν μέχρι τα 1000 ευρώ τα πρόστιμα για μη διακοπή εργασίας-Στα έντεκα τα εξώδικα
Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες ρεύματος στις πληγείσες κοινότητες-Ξεκίνησαν οι επισκευές σε Δωρό και Άγιο Γεώργιο
Τουλάχιστον πενήντα νεκρά ζώα φάρμας από τις πυρκαγιές στη Λεμεσό-Συνεχίζεται η καταμέτρηση
Επ. Περιβάλλοντος: Θα προχωρήσουν με καύση νεκρών ζώων που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή ήταν στην περιοχή των πυρκαγιών