Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο ανήλικους και 21χρονο για ληστεία και επίθεση σε ντελιβερά

Ποινές φυλάκισης σε τρία πρόσωπα, μετά την καταδίκη τους για ληστεία και επίθεση που διαπράχθηκαν τον περασμένο Ιανουαρίου, στη Λεμεσό, με θύμα 24χρονο, επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Τέταρτο πρόσωπο το οποίο επίσης κρίθηκε ένοχο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, κλήθηκε να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου, για σκοπούς επιβολής ποινής.

Η ληστεία διαπράχθηκε στις 15 Ιανουαρίου, σε περιοχή στη Λεμεσό, όπου ο 24χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως διανομέας, μετέβηκε για παράδοση φαγητού. Αφού στάθμευσε τη μοτοσικλέτα του δέχθηκε επίθεση από ένα πρόσωπο, ενώ άλλα δύο πρόσωπα απαίτησαν να τους παραδώσει το πορτοφόλι και τα δύο κινητά τηλέφωνα του, κάτι που ο ίδιος έπραξε. Στη συνέχεια, άλλα δύο πρόσωπα, έκλεψαν τη μοτοσικλέτα του 24χρονου.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία και συγκεκριμένα από το ΤΑΕ Λεμεσού, προέκυψαν στοιχεία εναντίον των τεσσάρων προσώπων, ηλικίας 17, 15 και 21 ετών. Αυτοί συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Αφού κατά τη δικαστική διαδικασία το Δικαστήριο εξέτασε τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία και τα οποία παρουσίασε ενώπιον του η Κατηγορούσα Αρχή, το πρωί σήμερα επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας ενάμισι έτους στους 15χρονο και 17χρονο, τους οποίους έκρινε ένοχους για το αδίκημα της ληστείας, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας 22 μηνών στον 21χρονο, για το αδίκημα της κοινής επίθεσης. Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως, οι ποινές φυλάκισης ανασταλούν, για περίοδο τριών ετών.

Η δικαστική διαδικασία ορίστηκε να συνεχιστεί σε κατοπινή ημερομηνία, για επιβολή ποινής στον τέταρτο κατηγορούμενο, επίσης ηλικίας 17 ετών.

Δειτε Επισης

Συμπλοκή αλλοδαπών μπροστά στα μάτια αστυνομικών στις Φοινικούδες-Χειροπέδες σε τρεις (pics)
Επιχείρηση από το ΚΣΕΔ για ακυβέρνητο σκάφος λόγω εισροής υδάτων-Διασώθηκαν τρία πρόσωπα
Επισκέφθηκε τον ΠτΔ ο 21χρονος Νεκτάριος-«Να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας αυτό που δικαιούνται, ίσες ευκαιρίες για όλους»
Tα ευρήματα που άνοιξαν τον δρόμο για σύλληψη της Μουρτζούκου-Πώς ανατράπηκαν οι εκθέσεις των ιατροδικαστών
Πέρασαν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για τους προϋπολογισμούς ΕΟΑ-Επικρίσεις για καθυστέρηση κατάθεσης
Χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τ/κ περιουσιών ο ΥΠΕΣ-«Στόχος να τερματιστεί η αδιαφάνεια και η κατάχρηση»
Αιχμές Γεάδη για Κύπριους ευρωβουλευτές-«Επιχειρούν να υποσκάψουν τις ενέργειες μου για ανάδειξη του Κυπριακού»
Νόμος για υποχρεωτική ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών από τα νηπιαγωγεία
Εν μέσω εντάσεων και αντιπαραθέσεων ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ξενόγλωσσα προγράμματα
Νέες ρυθμίσεις για παραχώρηση τουρκοκυπριακών περιουσιών ενέκρινε η Βουλή-Όσα αλλάζουν