Νέο μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία-Συνελήφθησαν αντιπολιτευόμενοι δήμαρχοι και πρώην βουλευτής

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν την προφυλάκιση αρκετών μελών της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη και πραγματοποίησαν το Σάββατο αστυνομικές επιχειρήσεις κατά δήμων που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεύρυνσης της καταστολής κατά της αντιπολίτευσης, αλλά και του φυλακισμένου Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που είναι ο βασικός πολιτικός αντίπαλος του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και προηγείται σε μερικές δημοσκοπήσεις, φυλακίστηκε τον Μάρτιο και αναμένεται ότι θα δικαστεί με κατηγορίες για διαφθορά, αλλά και για παροχή βοήθειας σε μία τρομοκρατική ομάδα.

Ο Ιμάμογλου αρνείται τις κατηγορίες.

Η σύλληψη του δημάρχου από το κεντρικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις, οικονομική αναστάτωση, αλλά και την άσκηση ευρείας κριτικής στην κυβέρνηση για την επιρροή της στη δικαιοσύνη, αλλά και για αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Η τουρκική κυβέρνηση από την πλευρά της, αρνείται την κριτική υποστηρίζοντας ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Από τη σύλληψη του Ιμάμογλου και μετά, οι τουρκικές αρχές έχουν προφυλακίσει δεκάδες μέλη του CHP, αξιωματούχους του δήμου της Κωνσταντινούπολης, αλλά κι άλλων δήμων που διοικούνται από μέλη του ίδιου αντιπολιτευτικού κόμματος.

Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει και την πρόσβαση στο λογαριασμό του Ιμάμογλου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, όπως και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσαν το Σάββατο ότι εντάλματα προσωπικής κράτησης εκδόθηκαν για 47 συλληφθέντες, σε τέσσερις ξεχωριστές έρευνες για διαφθορά, ενώ 28 από αυτούς έχουν προφυλακιστεί.

Μεταξύ αυτών και ο πρώην Βουλευτής του CHP, Αϊκούτ Ερντογντού, δήμαρχοι αρκετών περιφερειακών δήμων, υψηλόβαθμα στελέχη του δήμου της Κωνσταντινούπολης ή φορέων που συνεργάζονται με τον ίδιο δήμο, αλλά και οι δήμαρχοι δύο δήμων στη νότια επαρχία των Αδάνων, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες από την πορτογαλική αστυνομία κοντά στον τόπο εξαφάνισής της Μαντλίν
Δεκάδες νεκροί κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα-Ζήτησε έρευνα ο ΟΗΕ
Μεντβέντεφ για διαπραγματεύσεις-«Είναι απαραίτητες για την καταστροφή της νεοναζιστικής ουκρανικής κυβέρνησης
Το χτύπημα του Κιέβου, η αλλαγή δεδομένων και το σενάριο αποχώρησης του Τραμπ
Νεκρή 14χρονη στην Τουρκία-Υπέστη κρίση πανικού λόγω του σεισμού 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου
Νεκρός από ισραηλινά πυρά 14χρονος Παλαιστίνιος στη Δυτική Όχθη
Τουλάχιστον πέντε νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Ντονέτσκ και Χάρκοβο
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν στην Τουρκία
Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγει η κυβέρνηση Τραμπ για τις μαζικές απολύσεις σε υπουργεία
ΒΙΝΤΕΟ:Σπαρακτικές εικόνες από τη Γάζα-Μητέρα μαζεύει με τα χέρια της αλεύρι από τον δρόμο