Καταγγελία Οικολόγων για μαζική δηλητηρίαση γάτων στον Αστρομερίτη

Καταγγελία από την Ομάδα Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων, για μαζική εξαφάνιση γατών στον Αστρομερίτη.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως, «σύμφωνα με μαρτυρίες φιλόζωων κατοίκων, δεκάδες γάτες που φροντίζονταν συστηματικά, εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Ορισμένα ζώα εντοπίστηκαν νεκρά, προκαλώντας θλίψη, αποτροπιασμό και οργή στην τοπική κοινότητα. Οι ενδείξεις οδηγούν στην υποψία ότι πρόκειται για μαζική δηλητηρίαση».

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως, η Αστυνομία έχει ήδη ενημερωθεί και διερευνά την υπόθεση.

«Υπενθυμίζουμε ότι η δηλητηρίαση ζώων αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα. Σύμφωνα με το Άρθρο 4 του περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμου:

«Απαγορεύεται σε οποιοδήποτε πρόσωπο εσκεμμένα και χωρίς εύλογη αιτία να χορηγεί ή να προμηθεύει ή να επιτρέπει τη χορήγηση ή προμήθεια οποιουδήποτε δηλητηρίου ή άλλης βλαβερής ουσίας σε οποιοδήποτε ζώο ή να προκαλεί όπως τέτοια ουσία ληφθεί από οποιοδήποτε ζώο», προσθέτουν οι Οικολόγοι.

Παράλληλα το Κίνημα Οικολόγων ζητά από την Αστυνομία, την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας.

«Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες, να τις καταθέσει άμεσα στις αρχές. Βρισκόμαστε στο 2025. Ήρθε η ώρα να δείξουμε, έμπρακτα, σεβασμό και αγάπη προς τα ζώα. Ο τρόπος με τον οποίο μια κοινωνία συμπεριφέρεται στα πιο αδύναμα πλάσματά της, αντικατοπτρίζει το πραγματικό της πρόσωπο. Ας αναρωτηθούμε: Θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που εξοντώνει με βαρβαρότητα ή σε έναν κόσμο που προστατεύει;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Καταγγελία ΠΣΕΜ σε ΥΠΑΝ για αυξημένα επίπεδα δυσκολίας σε εξεταστικά δοκίμια-Ζητούν λήψη μέτρων για Παγκύπριες
Αντάλλαξαν βολές Χαραλαμπίδου-Σούπερμαν για την ευθανασία-Πυρά για την ανακουφιστική φροντίδα
Αναμένουν απόδοση ευθυνών για ΤΑΚΑΤΑ οι γονείς των θυμάτων-«Το πόρισμα να βρει τους υπεύθυνους-ανεύθυνους»
Ξεκίνησε η παροχή νερού μετά την αποκατάσταση της ζημιάς σε αγωγό στην Πάφο
Εκλογές για ανάδειξη νέας εκκλησιαστικής επιτροπής Τσάδας-Παύθηκαν μέλη από τον Τυχικό
Δεν έκρινε πως έπρεπε να ενημερώσει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας η Αστυνομία-«Αρμόδια ήταν η ΗΜΥ»
Βάζει τέλος στις... κρατήσεις με πετσέτες στην παραλία ο Δήμος Παραλιμνίου
Παρέλαβε δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης το Υπουργείο Άμυνας, περιμένει ακόμη δύο
Αναβλήθηκε η δίκη Αϊκούτ λόγω ασθένειας δικηγόρου υπεράσπισης
Παράνομος μετανάστης από την Αίγυπτο ο 45χρονος που πέταξε μολότοφ σε φιλοϊσραηλινή διαδήλωση στις ΗΠΑ