Στόχος της Ολγκίν να επιτευχθούν αποτελέσματα για το Κυπριακό έως το τέλος Ιουλίου

Στόχος της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ είναι να επιτευχθούν αποτελέσματα ως το τέλος Ιουλίου, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ντουζαρίκ αναφέρθηκε στις επαφές της κ. Ολγκίν στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι θα παραμείνει στο νησί έως τις 31 Μαΐου.

Αναφερόμενος στις ξεχωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη το Σάββατο και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τη Δευτέρα, ο κ. Ντουζαρίκ σημείωσε ότι η κ. Ολγκίν «δήλωσε ότι και στις δύο συναντήσεις άκουσε τις ανησυχίες των ηγετών και εξέτασε την ομάδα πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν από τα μέρη κατά τις τελευταίες συναντήσεις στη Γενεύη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο». «Η Προσωπική Απεσταλμένη ανέφερε ότι στόχος είναι να συνεργαστεί με τα μέρη ώστε να επιτευχθούν αποτελέσματα ως το τέλος Ιουλίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα η κ. Ολγκίν, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, θα συναντήσει και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το Κυπριακό, ενώ στη συνέχεια θα έχει επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπογράφηκε «συμφωνία συνεργασίας στην ασφάλεια» Τουρκίας - ψευδοκράτους
Κατηγορούν τον Τατάρ για ψέματα στα κατεχόμενα-Δάκρυσε επειδή θυμήθηκε τα γεγονότα... λάθος
Η Κυπριακή Δημοκρατία επαναβεβαιώνει τη στήριξή της στη Σύμβαση ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
Αμετακίνητη εμφανίζεται η τουρκική πλευρά στη συζήτηση για τα Μέτρα Οικόμησης Εμπιστοσύνης
Το θέμα Μονής Σινά συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ομολόγους τους Ελλάδας και Αιγύπτου
ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ «σκοτώνονται» για την ευθανασία-Αντιπαράθεση με προεκλογικές σπόντες
Δρομολογεί άμεση επιστροφή του Κωστή Ευσταθίου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ ο Διομήδους
Υπαναχώρησε κατόπιν των δικών του πιέσεων για την εκδήλωση στο σχολείο το Υπουργείο Παιδείας, υποστηρίζει το ΑΚΕΛ
Κόλαση η ζωή των κατοίκων στο Τρίκωμο -Τους άφησαν χωρίς δρόμο οι σφετεριστές
Αναβάθμιση επιχειρησιακής ικανότητας ΕΦ με ένταξη Airbus Η145Μ στο δυναμικό της (pics)