Θέματα που αφορούν τις σχέσεις Κύπρου-ΗΒ αναπτύχθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου με Βρετανούς βουλευτές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με μέλη της διακοινοβουλευτικής ομάδας Κύπρου στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, «έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναπτύχθηκαν σε βάθος θέματα που αφορούν τις σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου».

Υπέδειξε ότι «οι εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών αποδεικνύονται και από το γεγονός της πραγματοποίησης τριών συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βρετανού Πρωθυπουργού κ. Κιρ Στάρμερ μέχρι σήμερα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε πως μετά την ιστορική Σύνοδο του Μάη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο πρώτος ηγέτης που πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ενώ αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση με τους Βρετανούς βουλευτές, ο Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης για τις επαφές της απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ αλλά και για «τη σημαντική, κομβική εξέλιξη του διορισμού του κ. Χαν ως ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό».

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν, εξάλλου οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και η διασύνδεση προόδου αυτών των σχέσεων με το πώς μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Δειτε Επισης

Ο καθένας στον δικό του ΚΕΝΤΡ(ικ)Ο δρόμο στις Βουλευτικές αλλά με ευδιάκριτα σημεία διασταύρωσης
Ξανάρχισε το τροπάρι με τους σφετεριστές ο Τατάρ-Ξεκίνησε blame game ενόψει Νέας Υόρκης
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Συναντήθηκε με τον Ντάουτι η Ολγκίν-Πήρε διαβεβαιώσεις από Βρετανία για στήριξη των προσπαθειών της στο Κυπριακό
Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα το 2024-Ξεπέρασαν τα επτά εκατομμύρια
Στηρίζει Ερχιουρμάν για «πρόεδρο» ο Τσελέρ-Έλαβε πλήρη εξουσιοδότηση από το ΚΚΔ
Δυναμιτίζει το κλίμα πριν την πενταμερή o Tατάρ-Διαμαρτυρήθηκε στον Γκουτέρες για συλλήψεις σφετεριστών
Δεν επηρεάζεται άμεσα από πιθανή συμφωνία Βρετανίας-Γαλλίας για το Μεταναστευτικό η Κύπρος
Κρατά αποστάσεις από την κόντρα ΔΗΣΥ και Οδυσσέα ο Πρόεδρος-Δεν θα εμπλακεί στο δημόσιο διάλογο