«Δημοσιονομική υπευθυνότητα»-Το μήνυμα ΠτΔ για επιβεβαίωση αξιολόγησης από Fitch

«Συνεχίζουμε με σοβαρότητα» το μήνυμα ΠτΔ αναφορικά με την επιβεβαίωση αξιολόγησης από τον οίκο Fitch.

Σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε, «συνεχίζουμε με σοβαρότητα στη βάση του τρίπτυχου: δημοσιονομική υπευθυνότητα, ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

Υπενθυμίζεται ότι, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο νόμισμα στο επίπεδο ‘A-’, με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος τις ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, τη μείωση του δημόσιου χρέους και την ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη. Παράλληλα επεσήμανε τις συνεχιζόμενες εξωτερικές ευπάθειες και τους γεωπολιτικούς κινδύνους. Την αξιολόγηση χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Fitch αναφέρει ότι η αξιολόγηση στηρίζεται στο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε σχέση με τον μέσο όρο της κατηγορίας ‘A’, καθώς και στην αξιοπιστία των πολιτικών που συνδέονται με τη συμμετοχή στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ. Αυτά τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται από πιο αδύναμους δείκτες διακυβέρνησης, εξωτερικές ανισορροπίες και την πολιτική διαίρεση του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Κύπρου σε Α- με σταθερή προοπτική ο Fitch… Οι κύριοι παράγοντες στους οποίους βασίστηκε

Δειτε Επισης

Ομόφωνη εκλογή Τορναρίτη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΣΣΕ για το 2025
Για στεγαστικά σχέδια ΥΠΕΣ συζήτησαν Πρόεδρος και Σύνδεσμος Ανάπτυξης Ακινήτων
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πρόεδρος: Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή θα επηρεάσουν το πώς Κύπρος και Ελλάδα προσεγγίζουν την κατάσταση
Καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό ο Κόμπος-Ζήτησε αποκλιμάκωση στον πόλεμο, δείχνοντας τη διπλωματία
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη