Στην Άτυπη Σύνοδο του ΟΤΚ στη Βουδαπέστη ο Ερντογάν

Στην Ουγγαρία μεταβαίνει σήμερα 21 Μαϊου ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να συμμετάσχει στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ), ανακοίνωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Στην ανακοίνωσή του, ο Φαχρετίν Αλτούν αναφέρει ότι «η Σύνοδος Κορυφής της Βουδαπέστης, που θα πραγματοποιηθεί με θέμα ‘Το Σημείο Συνάντησης Ανατολής και Δύσης’, θα περιλαμβάνει μια ανασκόπηση των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την ενίσχυση της θεσμικής δομής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και αναμένεται να καταλήξει στην έγκριση διαφόρων εγγράφων και αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της Διακήρυξης της Βουδαπέστης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Τούρκος Πρόεδρος «έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής και να έχει διμερείς συνομιλίες με συμμετέχοντες αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τρεις εξελίξεις που κρατά από την Πολυμερή ο ΠτΔ-Πέταξε το μπαλάκι στο Φιντάν για εξελίξεις
Μικρά παυσίπονα μπροστά στο μεγάλο τραύμα της κατοχής χαρακτήρισε τα ΜΟΕ η Ένωση Προσφύγων
Μ. Χατζημανώλη: Κύπρος-Ελλάδα πορεύονται μαζί στον αγώνα για το Κυπριακό
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Τατάρ-«Καμία συμφωνία δεν είναι δυνατή χωρίς εγγύηση της Τουρκίας»
Πυροδοτεί το κλίμα παραμονή της μαύρης επετείου ο Τατάρ-«Ο πραγματικός κατακτητής της Κύπρου η Ελλάδα»
Παράνομη κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής στην επέτειο της εισβολής
Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Μακρόν-Το ευχαριστώ του ΠτΔ
Καλωσόρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό η Τζούλι Ντέιβις-«Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος»
Στα σκαριά σχέδιο δράσης για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας-Τα προγράμματα έρευνας και τα πλάνα ΥΠΑΜ
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»