Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαρκ Ρούμπιο, δήλωσε την Τρίτη πως οι ΗΠΑ δεν έχουν συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη, όμως είπε ότι η Ουάσιγκτον έχει ρωτήσει άλλες χώρες στην περιοχή εάν θα ήταν ανοικτές στο ενδεχόμενο να υποδεχθούν κατοίκους της Γάζας που θέλουν να φύγουν σε εθελούσια βάση.

«Αυτό για το οποίο μιλήσαμε με ορισμένα κράτη είναι εάν κάποιος εθελοντικά και πρόθυμα λέει ότι θέλει να πάει κάπου αλλού για κάποιο χρονικό διάστημα, διότι είναι άρρωστος, διότι τα παιδιά του θέλουν να πάνε σχολείο ή οτιδήποτε, υπάρχουν χώρες στην περιοχή που είναι διατεθειμένες να τους φιλοξενήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα;», ανέφερε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει εάν η Λιβύη συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.

Ο Μάρκο Ρούμπιο είπε επίσης ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ότι οι ΗΠΑ χαίρονται που βλέπουν την επανάληψη των αποστολών τροφίμων στη Γάζα, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ έχουν καταλάβει πως άλλα 100 φορτηγά ακολουθούν τα πρώτα για να περάσουν στη Γάζα και περισσότερα ενδέχεται να εισέλθουν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Συνεχόμενες εκρήξεις στη Λεμεσό μετά από φωτιά σε όχημα-Εκκενώθηκε πολυκατοικία, στάχτη πέντε αυτοκίνητα
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Μύλος με τα Buggies στη Βουλή-Κινούνται χωρίς ΜΟΤ και άδεια κυκλοφορίας γιατί θεωρούνται τρακτέρ
Λερναία Ύδρα οι υποθέσεις με φόντο την Εκκλησία-Από τους Αββακούμ στον Τυχικό και από τον Σερκελίδη στον Ησαΐα
Θέλουν να ρίξουν φως σε εισόδους και εξόδους των αυτοκινητοδρόμων-Αντίδραση βουλευτών για την απουσία Αστυνομίας
Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
O μοναδικός επιζών της Air India αποκαλύπτει πώς κατάφερε να βγει ζωντανός από το αεροπλάνο
Θρίλερ στη Ρώμη-Νεκρή 30χρονη και το βρέφος της, ο σύντροφός της συνελήφθη στην Σκιάθο
Ισόβια κάθειρξη σε Κινέζο φοιτητή που νάρκωσε και βίασε 10 γυναίκες στη Βρετανία
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις