Απέλπιδες προσπάθειες Φιντάν προς ΟΤΚ για να σταθεί αλληλέγγυος στο ψευδοκράτος
16:00 - 20 Μαΐου 2025

Τη θέση πως είναι ευθύνη του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών (ΟΤΚ) να σταθεί αλληλέγγυος με το ψευδοκράτος, αναμένεται να εκφράσει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, κατά την Άτυπη Συνάντηση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ του ΟΤΚ στην Ουγγαρία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.
Επικαλούμενα πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ, τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι σήμερα και αύριο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν θα βρίσκεται στην Ουγγαρία συνοδεύοντας τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής του ΟΤΚ και να παραστεί στη Σύνοδο του Άτυπου Συμβουλιου των ΥΠΕΞ του Οργανισμού.
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, στην ομιλία του στην Άτυπη Συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, την Τετάρτη, ο Χακάν Φιντάν «θα τονίσει ότι σε μια εποχή που το διεθνές σύστημα δυσκολεύεται να προσφέρει ειρήνη, σταθερότητα και δικαιοσύνη, οι χώρες της ΟΤΚ ενισχύουν τη συνεργασία τους με την αντίληψη της περιφερειακήςαλληλεγγύης τους μέρα με τη μέρα».
Ο Χακάν Φιντάν «θα υπογραμμίσει ότι πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι οι χώρες του ΟΤΚ αποτελούν μέρος του ευρύτερου τουρκικού κόσμου και ότι πρέπει να ενεργούμε με αυτή την επίγνωση, και ότι πιστεύει ότι είναι κοινή ευθύνη του ΟΤΚ να σταθεί αλληλέγγυος με την ‘τδβκ’ απέναντι στην άδικη και απάνθρωπη απομόνωση στην οποία υπόκεινται οι Τουρκοκύπριοι εδώ και δεκαετίες», όπως αναφέρεται.
Ο Χακάν Φιντάν θα δηλώσει ότι «στόχος τους είναι η ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας και των ευκαιριών του ΟΤΚ, καθώς και η αύξηση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης», σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
Πηγή: KYΠΕ