Ασυνεννοησία μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, Δήμων και Βάσεων για τις δειγματοληψίες στο Lady’s Mile

Την ώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους προχώρησαν σε νέες δειγματοληψίες από το Lady’s Mile, οι Δήμοι Λεμεσού και Κουρίου πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα, ξεχωριστές δειγματοληψίες, σε μια προσπάθεια  να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την ποιότητα του νερού στη θαλάσσια περιοχή.

Οι δυο Δήμοι έχουν απευθυνθεί σε διαπιστευμένα ιδιωτικά χημεία και στη βάση της μεθοδολογίας που προνοείται, για να τεθεί ένα τέλος στη διάσταση απόψεων, μεταξύ Βρετανικών Βάσεων και Τμήματος Περιβάλλοντος, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά την ερχόμενη Τετάρτη, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης και ο Δήμαρχος Κουρίου, Παντελής Γεωργίου.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Αρμεύτης, σήμερα λήφθηκαν δείγματα από τα δυο σημεία του Lady’s Mile, που εμπίπτουν στα όρια του Δήμου Λεμεσού, ενώ, παράλληλα, λήφθηκαν δείγματα και από τρία άλλα σημεία, κατά μήκος της Ακτής Ολυμπίων.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως οι Βρετανικές Βάσεις δεν είχαν ενημερώσει για τη δειγματοληψία στην οποία προχώρησαν και πως οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βρετανικές Βάσεις το Σάββατο.

«Για εμένα υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από την ανακοίνωση των Βάσεων, καθώς γίνεται αναφορά σε υψηλά επίπεδα εντερόκοκκου σε ολόκληρη την ακτογραμμή του Lady’s Mile και είναι περίεργο να υπάρχει τόσης μεγάλης έκτασης μόλυνση», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κουρίου δήλωσε πως ο κόσμος έχει αναστατωθεί και πρέπει να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει με την ποιότητα του νερού στο Lady’s Mile, αφού υπήρξε αυτή η διάσταση απόψεων μεταξύ των Βρετανικών Βάσεων και αρμόδιων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως Δήμος, συνέχισε, προχωρήσαμε στη λήψη δειγμάτων για ανάλυση, από διαπιστευμένο χημείο «και θα ενημερώσουμε τον κόσμο μόλις έχουμε τα αποτελέσματα, την Τετάρτη», ενώ διαβεβαίωσε πως, «σε περίπτωση που εντοπιστεί μόλυνση στη θάλασσα, θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για τους λουόμενους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
«Η κρίση Ισραήλ-Ιράν είναι σύμπτωμα ενός αποτυχημένου, ηγεμονικού και στρατιωτικοποιημένου διπλωματικού πλαισίου»
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
ΒΙΝΤΕΟ: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές προκάλεσαν ζημιές σε πολεμικά αεροπλάνα με προορισμό το Ακρωτήρι
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ