Καταγγελία Οικολόγων για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Υγειονομική βόμβα, αντί για πρότυπο αποτελεί δημόσιο κίνδυνο»

Αποτροπιασμό και έντονη ανησυχία για την κατάσταση στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, εκφράζει η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων, κάνοντας λόγο για «υγειονομική βόμβα» και υποστηρίζοντας πως το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς άδεια και με σοβαρές παραβιάσεις.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών αναφέρει πως, «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την έντονη ανησυχία της για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ειδικότερα στο Ογκολογικό Τμήμα, όπως αποτυπώνεται σε πρόσφατη υπηρεσιακή έκθεση της Μονάδας Ασφάλειας και Υγείας του ίδιου του νοσηλευτηρίου. Το νοσοκομείο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ως «πρότυπο» κατά την πρόσφατη επικοινωνιακή του επίσκεψη, αποδεικνύεται στην πραγματικότητα ένας υγειονομικός κίνδυνος για ασθενείς και προσωπικό».

Παράλληλα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η έκθεση εντοπίζει σωρεία παραβιάσεων της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια: Το αποχετευτικό σύστημα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Το νοσοκομείο δεν είναι συνδεδεμένο με το Κεντρικό Αποχετευτικό Σύστημα, με αποτέλεσμα να καταγράφονται συνεχείς διαρροές λυμάτων. Οι έξοδοι κινδύνου δεν λειτουργούν. Δεν διαθέτει πιστοποιητικό λειτουργίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία – γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του παράνομη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»

Προστίθεται επίσης ότι, «η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στο Ογκολογικό Τμήμα, όπως καταγγέλλει και ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ. Φωτογραφικό υλικό από το υπόγειο του νοσοκομείου – σε απόσταση αναπνοής από τα εξωτερικά ιατρεία – αποτυπώνει ένα εικόνα εγκατάλειψης και μόλυνσης: σκουπιδότοποι, πουλιά, τρωκτικά, ερπετά, ψύλλοι και κοριοί. Αντί για πρότυπο, το Νοσοκομείο Λευκωσίας αποτελεί δημόσιο κίνδυνο».

Παράλληλα η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας των Οικολόγων τονίζει πως, «οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις συνοδευόμενες από κάμερες δεν αποτελούν μέρος της σκληρής πραγματικότητας και τον κίνδυνο που βιώνουν οι ασθενείς καθημερινά. Η πραγματικότητα βρίσκεται μακριά από τα φώτα – και αυτή είναι η πραγματικότητα που οφείλουμε να αναδείξουμε. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την πολιτική ηγεσία: Να δώσουν άμεσα εξηγήσεις. Να προχωρήσουν σε διορθωτικά και προστατευτικά μέτρα, με απόλυτη διαφάνεια και υπευθυνότητα. Να σταματήσουν να καλύπτουν την απαράδεκτη κατάσταση με λόγια, την ώρα που η υγεία συμπολιτών μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι πεδίο επικοινωνιακής διαχείρισης».

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0025 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0024 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0023 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0022 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0021 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0020 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0019 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0018 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0017 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0016 (Copy)

ΝΟ.74 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 3 ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ_page-0015 (Copy)

Δειτε Επισης

Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Ακακίου που έκλεισε μετά την ανατροπή οχημάτων
Πάει με τις γνωστές προθέσεις στην πενταμερή ο Τατάρ-«Επωφελής συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα μέχρι να βρεθεί κοινό έδαφος»