Στα Τίρανα ο Πρόεδρος για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας
07:37 - 16 Μαΐου 2025

Στα Τίρανα της Αλβανίας βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την Παρασκευή όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και θα προβεί σε παρέμβαση στη θεματική, με τίτλο «Ανοικτή Ευρώπη με Ασφαλή σύνορα».
Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με επίκεντρο την επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.
Ο Πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, τον Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρο Βενέζη και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα αναχωρήσει από τα Τίρανα για την Κύπρο απόψε.