Προχωρά η σύνδεση γεωτρήσεων στην Πάφο-«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν περικοπές»

Προχωρημένη είναι η διαδικασία σύνδεσης σημαντικού αριθμού γεωτρήσεων στην Πάφο, πέραν από τις κινητές μονάδες αφαλατώσεις που καταφθάνουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέας Γρηγορίου. Ταυτόχρονα, είπε ότι προχωρά ο σχεδιασμός του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γρηγορίου είπε ότι οι Κινητές Μονάδες Αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται ήδη εν πλω και αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο εντός του Μαΐου.

Είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ειδικοί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επισκέφθηκαν την Κύπρο και «επιβεβαίωσαν επί τόπου την ορθότητα των σχεδιασμών τους».

Επεσήμανε επίσης πως «πέραν από τις κινητές μονάδες αφαλατώσεις που καταφθάνουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι σε προχωρημένη διαδικασία σύνδεσης σημαντικός αριθμός γεωτρήσεων στο δίκτυο ύδρευσης της Πάφου», ενώ είπε ότι «προχωρά όλος μας ο σχεδιασμός για την μόνιμη επίλυση του προβλήματος με τις επιπλέον τρεις κινητές μονάδες αφαλάτωσης σε Λεμεσό και Πάφο και τις δύο μόνιμες μονάδες αφαλατώσεις».

Ο κ. Γρηγορίου σημείωσε πως το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξουν περικοπές στην υδροδότηση και να διασφαλιστεί ότι τα αποθέματα στα φράγματα δεν θα εξαντληθούν.

Πρόσθεσε τέλος πως η χωροθέτηση των μονάδων αφαλάτωσης εδράζεται πάντα σε επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις των τεχνοκρατών του αρμόδιου Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, με γνώμονα την ολιστική διαχείριση του υδατικού ζητήματος σε όλες τις επαρχίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»