Περισσότερες ώρες δουλεύουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Σχετικά σταθερή πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, στις 38 ώρες εργασίας την εβδομάδα για τους εργαζομένους παρέμεινε η Κύπρος το 2024 σε σχέση με 37,8 το 2014 και 38,4 το 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σε επίπεδο ΕΕ το 2024, οι πραγματικές εβδομαδιαίες ώρες εργασίας για τους εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης ηλικίας 20 - 64 ετών στην κύρια εργασία τους ήταν κατά μέσο όρο 36 ώρες, από 37 ώρες το 2014, και σχετικά σταθερή σε σχέση με το 2023 (36,1 ώρες).

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ καταγράφονται σημαντικές διαφορές, με τις περισσότερες ώρες εργασίας να καταγράφονται για το 2024 στην Ελλάδα (39,8 ώρες), τη Βουλγαρία (39,0), την Πολωνία (38,9) και τη Ρουμανία (38,8).

Αντίθετα, οι Κάτω Χώρες είχαν τη μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα (32,1 ώρες), ακολουθούμενες από τη Δανία, τη Γερμανία και την Αυστρία (33,9 ώρες η καθεμία).

Οι οικονομικές δραστηριότητες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομάδα εργασίας στην ΕΕ το 2024, ήταν η γεωργία, η δασοκομία και η αλιεία (41,2 πραγματικές ώρες εργασίας), τα ορυχεία και λατομεία (38,8) και οι κατασκευές (38,7).

Οι μικρότερες εβδομάδες εργασίας καταγράφηκαν στις δραστηριότητες όπου τα νοικοκυριά είναι οι εργοδότες (26,7), στην εκπαίδευση (31,9) και στις τέχνες, την ψυχαγωγία και την αναψυχή (32,9).

Στην Κύπρο, τις περισσότερες ώρες κατέγραψαν επίσης οι εργαζόμενοι σε γεωργία, δασοκομία και αλιεία (44,8). Ακολουθούσαν οι δραστηριότητες όπου τα νοικοκυριά ήταν οι εργοδότες (43,9) και η φιλοξενία και η εστίαση (42,6).

Οι μικρότερες εβδομάδες εργασίας στην Κύπρο καταγράφηκαν στην εκπαίδευση (32,6), τις δραστηριότητες διεθνών και περιφερειακών οργανισμών και φορέων (34,9) και διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες (35,3).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από βδομάδας στη Βουλή το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-«Μπορούν να βρεθούν οι λύσεις»
Ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από φούρνο μικροκυμάτων-Περαστικός διέσωσε ηλικιωμένη και οικιακή βοηθό
Έρευνα σε οικία αποκάλυψε ναρκωτικά, μεγάλο χρηματικό ποσό και όπλο-Συνελήφθη 46χρονος
Χειροπέδες σε 47χρονο για εισαγωγή ναρκωτικών-Εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην ελεύθερη Αμμόχωστο
Θυελλώδες «διαζύγιο» Μασκ και Τραμπ-Συνδέει τον Αμερικανό Πρόεδρο με τον Επστάιν ο επιχειρηματίας
Ψάχνουν την πορεία του μοτοσικλετιστή που άνοιξε πυρ σε εταιρεία στη Λεμεσό-Εξετάζονται κλειστά κυκλώματα
Πλησιάζει τους σαράντα βαθμούς ο υδράργυρος-Αναμένονται βροχές την Κυριακή
Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο 43χρονος που καταζητείτο για υπόθεση ναρκωτικών και εντοπισμό 120 χιλιάδων ευρώ
Ασταμάτητη η δράση των εμπρηστών-Πυρπόλησαν δεύτερη φορά σε ενάμιση μήνα όχημα 70χρονου
Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον διορισμό συνεργάτη του Σολτς στη θέση του υφυπουργού Άμυνας