Μη παραδοχή απάντησαν σε όλες τις κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος

Μη παραδοχή απάντησαν στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οι δύο μοναχοί, Νεκτάριος και Πορφύριος, σε σχέση με την υπόθεση που αφορά στην οικονομική πτυχή του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Οι δύο καθαιρεμένοι Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής Αββακούμ, Νεκτάριος και Πορφύριος, απάντησαν μη παραδοχή σε συνολικά 24 κατηγορίες για οικειοποίηση και κλοπή διάφορων χρηματικών ποσών που ήταν περιουσία της εκκλησίας Αγίου Νικολάου στο Φτερικούδι και της Μονής Οσίου Αββακούμ, και δημιουργία πλαστών εγγράφων. 

Ο μοναχός Νεκτάριος κατηγορείται επίσης και για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις αλλά και ότι προέβη σε πράξεις που ίσως να επηρέαζαν τις αστυνομικές έρευνες, αφού, όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, ζήτησε από άτομο που ενοικίαζε δική του περιουσία να μην παρουσιάσει ενοικιαστήριο έγγραφο. Ο μοναχός Νεκτάριος απάντησε μη παραδοχή όπως και σε όλες τις άλλες κατηγορίες.

Σε μία εκ των κατηγοριών, ο μοναχός Νεκτάριος κατηγορείται για κλοπή ποσού €806.660 όταν ήταν ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ. 

Οι 24 κατηγορίες αφορούν τον μοναχό Νεκτάριο, ενώ ο μοναχός Πορφύριος κατηγορείται για επτά από αυτές.

Το Δικαστήριο όρισε την επόμενη δικάσιμο για τις 11 Σεπτεμβρίου στις 9:00 και διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι παρουσιαστούν με τους ίδιους όρους εγγύησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία
Νομικοί επιβεβαιώνουν πως ο Τραμπ μπορεί να απελάσει τον Μάσκ αν αποδειχθεί ότι παρανόμησε
Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του
Δεσμεύτηκε περιουσία πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ μετά από υπόθεση ναρκωτικών στη Λευκωσία
Ο πιλότος του Πάμπλο Εσκομπάρ δίνει την πρώτη του συνέντευξη-«Είχα 30 Λαμποργκίνι, έπαιρνα 20 εκατ. το μήνα»
ΒΙΝΤΕΟ: Πρωτοφανούς κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Χαρκόβου και της Χερσώνας-Πέντε νεκροί
To μεγάλο «όπλο» του Τραμπ απέναντι στον Μασκ-Πώς μπορούν να βλάψουν περαιτέρω ο ένας τον άλλον
Εντοπίστηκαν 83 συσκευασίες CBD και THC σε περίπτερο στη Λάρνακα