Πάει Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Αλβανία ο ΠτΔ-Συνεχίζονται οι επαφές ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει την Πέμπτη,15 Μαΐου στο Σεράγεβο, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, κα Željka Cvijanović, καθώς και τα μέλη της Προεδρίας κ.κ. Željko Komšić και Denis Bećirović.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια θα παρατεθεί επίσημο γεύμα από την Προεδρία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στα Τίρανα, της Αλβανίας, όπου την επομένη, 16 Μαΐου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων,  σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και θα προβεί σε Παρέμβαση στη θεματική, με τίτλο «Ανοικτή Ευρώπη με Ασφαλή σύνορα».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, κ.Edi Rama, με επίκεντρο την επερχόμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.   

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει από τα Τίρανα για την Κύπρο.

Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Σεράγεβο και στα Τίρανα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δειτε Επισης

Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο