Τουλάχιστον 21 νεκροί εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών στην Ινδία

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 εισήχθησαν σε νοσοκομεία στο κρατίδιο Παντζάμπ της βορειοδυτικής Ινδίας εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Το ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 17 θανάτους.

Εκατοντάδες Ινδοί πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας κατανάλωσης φθηνών αλκοολούχων ποτών, συχνά νοθευμένων με μεθανόλη, τα οποία παρασκευάζονται σε παράνομα αποστακτήρια.

Τα πρόσφατα κρούσματα σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε πέντε χωριά της περιφέρειας Αμριτσάρ.

«Διεξάγεται έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες» του περιστατικού, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας σε δημοσιογράφους. Συνελήφθησαν εννέα ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων διανομέων των νοθευμένων ποτών, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις τοπικές αρχές.

Ο Μπαγκβάντ Μαν, επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Παντζάμπ, δεσμεύτηκε πως οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν αυστηρά. «Η κυβέρνησή μας στηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων και τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια», συμπλήρωσε.

Στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού καταγράφηκαν πέρυσι 53 θάνατοι εξαιτίας κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία
Κακή αρχή για τις συνομιλίες στην Τουρκία-Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν για το πότε αρχίζουν
Έφηβη ήταν για επτά χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της-Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους
Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής
Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του