Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για το φάσμα ενός παγκόσμιου πολέμου

Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ τάχθηκε κατά του ενδεχομένου ενός «τρίτου παγκόσμιου πολέμου» στην πρώτη του κυριακάτικη ομιλία, αναφερόμενος στις διεθνείς κρίσεις λίγες μέρες αφότου έγινε ο νέος ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας.

Από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ο 69χρονος Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, γεννημένος στο Σικάγο, χαιρέτησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Στη δεύτερη μόλις επίσημη δημόσια εμφάνισή του από τότε που εξελέγη πάπας και παρά την εορταστική ατμόσφαιρα, όμως, ο 267ος Ποντίφικας αναφέρθηκε ευθέως στις ταραχώδεις τρέχουσες εξελίξεις. Μετά από μια σύντομη προσευχή στην Παναγία, αναφέρθηκε στην πρόσφατη 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μιας σύγκρουσης που σκότωσε 60 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Στο σημερινό δραματικό σενάριο ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου... όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθύνομαι επίσης στους ισχυρούς του κόσμου, επαναλαμβάνοντας την πάντα επίκαιρη έκκληση: Τέλος στον πόλεμο!», προέτρεψε ο Λέων από το μπαλκόνι.

Όπως και ο προκάτοχός του Φραγκίσκος, απηύθυνε έκκληση για «γνήσια, δίκαιη και διαρκή ειρήνη» στην Ουκρανία και δήλωσε ότι είναι «βαθιά λυπημένος» από τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Πρέπει να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον εξαντλημένο άμαχο πληθυσμό και όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν», είπε.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας