Πλήρης αποδοχή του σχεδίου Τραμπ για αποστολή βοήθειας στη Γάζα από το Ισραήλ

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκίντεον Σάαρ, δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ υποστηρίζει πλήρως το σχέδιο βοήθειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τη Γάζα, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον απεσταλμένο της Αμερικής στο Ισραήλ.

«Το Ισραήλ υποστηρίζει πλήρως το σχέδιο της Κυβέρνησης Τραμπ, το οποίο παρουσίασε την Παρασκευή ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, κ. Μάικ Χάκαμπι», δήλωσε ο Σάαρ σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ με τον Γερμανό ομόλογό του, Γιόχαν Βάντεφουλ, προσθέτοντας ότι θα φτάσει απευθείας στους πολίτες και ότι η Χαμάς θα εμποδιστεί να «το αποκτήσει».

O Σάαρ δήλωσε ακόμη ότι η μονομερής αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους θα αναγκάσει το Ισραήλ να προβεί σε «μονομερείς ενέργειες», μετά από ανακοινώσεις αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ότι σχεδιάζουν να προβούν σε ένα τέτοιο βήμα.

«Έχουν γίνει συζητήσεις για μια πρωτοβουλία μονομερούς αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους. Οποιαδήποτε προσπάθεια να γίνει αυτό μονομερώς θα βλάψει μόνο τις μελλοντικές προοπτικές μιας διμερούς διαδικασίας και θα μας ωθήσει σε μονομερείς ενέργειες ως απάντηση», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Οργή στη Βρετανία για τον Μακρον-Τον κατηγορούν για ασέβεια επειδή περπάτησε μπροστά από τον Κάρολο
Nέες ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές του Κιέβου-Τραυματίστηκαν πολίτες, έτρεχαν στα καταφύγια
Η Λιβύη μετά τον Καντάφ-Η πτώση, ο εμφύλιος, η διχοτόμηση και ο Χαφτάρ
Ο Τραμπ ενημέρωσε έξι χώρες για τους δασμούς-«Είμαστε κοντά σε συμφωνία»
Τουλάχιστον 110 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Ξεπερνούν τους 170 οι αγνοούμενοι
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο «Eternity C»-Δεκαπέντε μέλη του πληρώματος αγνοούνται
Κάνει λόγο για «καλή πιθανότητα» κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων ο Νετανιάχου
Είκοσι νεκρoί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα