Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα

Καρδινάλιος φέρνει στο φως τις διεργασίες που ελάμβαναν χώρα στο Κονκλάβιο κατά τις ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου πάπα, ενώ ο πλανήτης ανέμενε με αγωνία να δει λευκό καπνό να αναδύεται από την περιβόητη καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα.

Για μια «απέραντα ειρηνική» διαδικασία έκανε λόγο στο BBC ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αγγλία και Ουαλία, Βίνσεντ Νίκολς, ένας εκ των 133 καρδιναλίων που απομονώθηκαν στην Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό την περασμένη Πέμπτη για να εκλέξουν τον νέο πάπα Λέων 14ο.

Όπως είπε, κανείς στην άκρως μυστική εκλογή δεν έλεγε σε άλλους ποιον να ψηφίσουν ή ποιον να μην ψηφίσουν, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε «μνησικακία» ή «πολιτικά κίνητρα» μεταξύ των καρδιναλίων.

«Ήταν μια πολύ πιο ήρεμη διαδικασία και τη βρήκα στην πραγματικότητα μια μάλλον υπέροχη εμπειρία», πρόσθεσε.

Ο Καρδινάλιος Νίκολς, Αρχιεπίσκοπος του Γουέστμινστερ, δήλωσε ότι του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, προσθέτοντας ότι χωρίς αυτό διαπίστωσε ότι είχε «περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να προσευχηθεί, να συλλογιστεί, για να μείνει ακίνητος, αντί να είναι συνεχώς ταραγμένος... ή να ανησυχεί».

«Για μένα, ήταν εμπειρία να μάθω σιγά σιγά να κάνω υπομονή», είπε.

«Υπήρχε ηρεμία και σοβαρότητα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι όλοι όσοι βρισκόταν εκεί ήταν «γαλήνιοι και απλώς ήθελαν να το κάνουν το καθήκον τους».

«Νομίζω ότι ήταν ένα σύντομο Κονκλάβιο εν μέρει επειδή ο Πάπας Φραγκίσκος μας άφησε μια καλή κληρονομιά», είπε ο καρδινάλιος, που στα 79 του χρόνια, ήταν ένας από τους γηραιότερους στο κονκλάβιο.

«Άφησε ένα κολέγιο καρδιναλίων που ήταν αφοσιωμένοι, που επιθυμούσαν η εκκλησία να γίνει πιο ιεραποστολική, και αυτό μας οδήγησε πολύ, πολύ εύκολα στην απόφαση που πήραμε», ανέφερε.

Ο Πάπας Λέων θα οριστεί επίσημα στα ηνία της εκκλησίας σε λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στις 18 Μαΐου, στην οποία θα παραστούν αντιπροσωπείες από χώρες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: Cnn.gr

Δειτε Επισης

Η απόφαση των ΗΠΑ να συμμετέχουν στις επιθέσεις ανέβασαν τις τιμές του πετρελαίου
Μονή Σινά και επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό στο επίκεντρο της Συνόδου-Τρεις ανακοινώσεις, ούτε λέξη για Τυχικό
Τροχαίο ατύχημα στον περιμετρικό δρόμο Τσερίου-Όχημα αναποδογυρίστηκε
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού
Επιστολή Τυχικού σε Αρχιεπίσκοπο-«Παραμένω ο κανονικός Μητροπολίτης Πάφου, δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη»
Κοινοί παρονομαστές στο modus operandi των συλληφθέντων για τρομοκρατία σε Κύπρο και Ελλάδα-Αυξημένα μέτρα
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος