Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο

Σημαντική επιβράδυνση σημείωσε η αγορά αυτοκινήτου το πρώτο τετράμηνο του 2025 και ιδιαίτερα τον Απρίλιο, με τη μεγαλύτερη πίεση να καταγράφεται στα επιβατηγά σαλούν, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου. Η πιο εντυπωσιακή πτώση σημειώθηκε στα επιβατηγά αυτοκίνητα σαλούν, κατά 20,2% τον Απρίλιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές εγγραφές μηχανοκίνητων οχημάτων κατά την περίοδο Ιανουαρίου–Απριλίου 2025 υποχώρησαν κατά 8,3% και ανήλθαν σε 16.133, έναντι 17.589 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τον Απρίλιο, η πτώση ήταν ακόμη πιο αισθητή, φτάνοντας το 18,6%, με 3.877 οχήματα να εγγράφονται σε σχέση 4.762 τον Απρίλιο 2024.

Η πιο εντυπωσιακή πτώση σημειώθηκε στα επιβατηγά αυτοκίνητα σαλούν, κατά 20,2% τον Απρίλιο (2.924 από 3.662), ενώ συνολικά στο τετράμηνο η μείωση ανέρχεται στο 9,7% (12.509 έναντι 13.851). Αξιοσημείωτο είναι ότι σχεδόν το 56% των σαλούν ήταν μεταχειρισμένα.

Παρά τη συνολική πτώση, οι εγγραφές αυτοκινήτων ενοικίασης το τετράμηνο παρουσίασαν αύξηση 10,9% στα 1.551, ενώ σταδιακή στροφή καταγράφεται προς τα πιο «πράσινα» οχήματα, αφού το μερίδιο των υβριδικών αυξήθηκε στο 43,3% και των ηλεκτρικών στο 4,8%, εις βάρος των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων που ήταν 42,9% και 9% αντίστοιχα.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι εγγραφές λεωφορείων (στις 44 από 78), καθώς και τα οχήματα μεταφοράς φορτίου (-2,1%), με σημαντική πτώση στα βαριά φορτηγά (-7,8%) και στα ενοικιαζόμενα (-41,4%).

Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε η αγορά μεγάλων μοτοσικλετών (>50κ.ε.), με αύξηση 24,7% (1.371 έναντι 1.099), εν μέσω πτώσης στις μικρότερες κατηγορίες μοτοποδηλάτων.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Σε καταστολή 75χρονος-Παρασύρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα στην προσπάθειά του να διασταυρώσει το δρόμο
Μάχη για τη ζωή δίνει 18χρονος-Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
Παιδιά με αποσκευές γεμάτες θλίψη, πόνο και πληγές-Οι ευχές για δικαιώματα και η σκληρή πραγματικότητα
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο