Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο στις 10 Μαΐου, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί την κα Μέτσολα το πρωί της 10ης Μαΐου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Ακολούθως, η κα Μέτσολα θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για συνάντηση με την Πρόεδρο του Σώματος κα Αννίτα Δημητρίου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μεταβούν στο Κέντρο Αριστείας CYENS, όπου θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τίτλο «Η δική σου Ευρώπη, το δικό σου Μέλλον.: Συνομιλώντας με τη νεολαία», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά, θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος Μέτσολα θα απαντήσουν σε ερωτήσεις φοιτητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, περιλαμβανομένων και Τουρκοκυπρίων που φοιτούν στις ελεύθερες περιοχές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι δύο Πρόεδροι θα περιηγηθούν κατά μήκος της πράσινης γραμμής, προτού παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα η κα Μέτσολα θα αναχωρήσει από την Κύπρο. 

Δειτε Επισης

Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Επιμένει ο Τατάρ-Απηύθυνε έκκληση σε Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας για άρση της «απομόνωσης» Τ/κ
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ