Την Ολομέλεια Βουλής προσφωνεί κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κύπρο ο Τασούλας

Με συναντήσεις στο Δημαρχείο Λευκωσίας, στην Αρχιεπισκοπή, στη Βουλή και στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ συνεχίζεται η δεύτερη μέρα επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη. Αργότερα ο κ. Τασούλας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο νησί, την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θα μεταβεί σήμερα στο Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου θα τον υποδεχθεί ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Προύντζος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Τασούλας μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη θα περιηγηθούν κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Έλληνα Προέδρου στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Τασούλας θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, στην Αρχιεπισκοπή.

Αμέσως μετά, κατά τις 15.45 θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Σώματος Αννίτα Δημητρίου και θα προσφωνήσει την Ολομέλεια, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Παρασκευή, ο κ. Τασούλας θα μεταβεί το πρωί στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως θα έχει χωριστές συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα και αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων, προτού αναχωρήσει από την Κύπρο.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρή έκρηξη σε βενζινάδικο στη Ρώμη-Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
Ο Τραμπ αναμένει ότι η Χαμάς θα απαντήσει εντός 24 ωρών για πρόταση εκεχειρίας
Φουλ επίθεση από Άλμα σε Εισαγγελία-«Ο Πρόεδρος δεν θεωρεί ότι είναι ανάρμοστοι; Aς αναλάβει τις ευθύνες του»
Συνελήφθη και τέταρτο πρόσωπο μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό 14χρονης στον Πειραιά
Συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου
Βλέπει ένταση λόγω σύλληψης σφετεριστών ο Γκουτέρες-«Όχι» σε μονομερείς ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις προοπτικές
Είδε θετικά βήματα ο Γκουτέρες, ζητά «ουσιαστικό διάλογο πέραν από ΜΟΕ»-Αναφορά σε «μονομερείς ενέργειες» των δύο πλευρών στη Νεκρή Ζώνη
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα, καλύτερη η εικόνα στην Ιεράπετρα-Συνεχίζεται η μάχη σε διάσπαρτες εστίες
Αγελάδες διέφυγαν από φορτηγό που ανατράπηκε και κινούνται στον αυτοκινητόδρομο
Στην Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών