Εκνευρίστηκε με το Ευρωκοινοβούλιο το τουρκικό ΥΠΕΞ και το κατηγόρησε ότι παρέχει προπαγανδιστική βάση σε τρομοκράτες

Αβάσιμες χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τις εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στα κατεχόμενα, κατηγορώντας τον θεσμό ότι «παρέχει προπαγανδιστική βάση σε κύκλους που κατέστησαν λόγο ύπαρξής τους τα αντιτουρκικά αισθήματα».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «η Έκθεση για την Τουρκία 2023-2024, που υιοθετήθηκε σήμερα από τη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περιέχει διαστρεβλωμένους, προκατειλημμένους και μη ρεαλιστικούς ισχυρισμούς κατά της χώρας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λύπη εκφράζει ο εισηγητής της έκθεσης για την Τουρκία για τις αναφορές σε «δύο κράτη»-Οι αναγνώσεις των κομμάτων

«Απορρίπτουμε τις αβάσιμες εκτιμήσεις σχετικά με την πολιτική δυναμική στη χώρα μας, την εξωτερική μας πολιτική και την επίσκεψη του Προέδρου μας στην ‘τδβκ’, ενός θεσμού που παρέχει προπαγανδιστική βάση σε τρομοκρατικές οργανώσεις και σε ορισμένους κύκλους που έχουν καταστήσει τα αντιτουρκικά αισθήματα λόγο ύπαρξής τους», προσθέτει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»
Ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στα ΗΕ Τουρκοκύπριος πολιτικός σχετικά με τις συλλήψεις σφετεριστών