Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

Ισραηλινές επιδρομές σε σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες στη βόρεια Γάζα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 13 ατόμων, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να κατεδαφίζουν σπίτια και κτίρια στη Ράφα, στα νότια του θύλακα.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο επιδρομές είχαν στόχο σχολείο στο Τουφά, ένα προάστιο της πόλης της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών ήταν και ένας δημοσιογράφος, ο Νουρ Αμπντού, ανέφεραν παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε άλλο σχολείο, στο οποίο στεγάζονται εκτοπισμένοι στην κεντρική Γάζα, σκότωσαν τουλάχιστον 29 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, την Τρίτη, δήλωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι χτύπησε "τρομοκράτες" που δρούσαν από κέντρο διοίκησης στο συγκρότημα.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι οι μαχητές τους είχαν πυροδοτήσει ναρκοπέδιο με στόχο ισραηλινή τεθωρακισμένη δύναμη ανατολικά του Χαν Γιούνις.

Είπαν ότι προκάλεσαν θύματα και ακολούθησαν βομβαρδισμοί της περιοχής. Στην κοντινή περιοχή της Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, κάτοικοι και πηγές της Χαμάς δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, που έχουν αναλάβει τον έλεγχο της πόλης, συνέχισαν να ανατινάζουν και να κατεδαφίζουν σπίτια και άλλα κτίρια.

Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν ήδη καταλάβει μια περιοχή που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της Γάζας, εκτοπίζοντας τον πληθυσμό και χτίζοντας παρατηρητήρια και θέσεις παρακολούθησης σε καθαρό έδαφος που ο στρατός έχει χαρακτηρίσει ως ζώνες ασφαλείας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'
Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Φως στο παρασκήνιο του Κονκλάβιου για τον νέο Πάπα-Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω
Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»