Βήματα για έμπρακτο ενδιαφέρον από ΕΕ για την περιοχή δήλωσε ότι αναμένει ο Πρόεδρος

Αναμένουμε ότι θα έχουμε κάποια απτά και ουσιώδη αποτελέσματα, όχι απλώς Διακηρύξεις, αλλά βήματα από την ΕΕ που δείχνουν στην πράξη το ενδιαφέρον για την περιοχή μας, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος παρακάθησε τη Δευτέρα σε γεύμα που παρέθεσε η Πρέσβειρα του Λιβάνου Claude el Hajal, στην πρεσβευτική κατοικία, παρουσία και Πρέσβεων αραβικών κρατών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να έρθει η ΕΕ ακόμα πιο κοντά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι εκτιμά τη φιλία των Πρέσβεων από τα φιλικά κράτη της περιοχής από την εποχή που διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών, αλλά και τώρα ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Πρέσβειρα εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία, είπε, πάντοτε στεκόταν στο πλευρό του Λιβάνου, αλληλέγγυα σε πολλές δύσκολες στιγμές.

Εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία της η παράθεση γεύματος προς τον Πρόεδρο με τη συμμετοχή Πρέσβεων αραβικών κρατών να καθιερωθεί, και πρόσφερε εκ μέρους όλων αναμνηστικά δώρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Την παρουσία του στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε ο Τατάρ-Κλάφτηκε και στον ΓΓ, επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις του
Προανήγγειλε ανακοινώσεις για διαχωρισμό εξουσιών ο ΠτΔ-«Δεν είναι Εκτελεστική Εξουσία που έλαβε απόφαση για Ντόρια»
Συναντήθηκε με Τατάρ ο Στιούαρτ-«Και οι δύο ηγέτες επιθυμούν πρόοδο στη συνάντηση»
Κ. Ιωάννου: Υπάρχουν προκλήσεις αλλά ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΤΑ
Η ανακοίνωση Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για απόλυση Βαρωσιώτου-«Της γνωστοποιήθηκε αιτιολογημένη απόφαση»
Μέχρι τέλος Ιουλίου υποβάλλει επίσημο αίτημα επένδυσης σε Κύπρο-Ισραήλ ο ΑΔΜΗΕ
Επικρίσεις Αναστασιάδη στον ΔΗΣΥ-«Δυστυχώς έχουμε παρεκκλίνει από την ορθή πορεία»
Νέα αντίδραση Αντριάνας για απόλυση Βαρωσιώτου-«Το κάχρι τους είναι ότι δεν είναι διεφθαρμένη και λέει την αλήθεια»
Αιχμηρός ο Κληρίδης για την απόλυση Βαρωσιώτου-«Θέλουμε δικαστές αδιάφθορους, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους»
Ένταση στη δομή ανηλίκων Hope For Children-Μπούκαραν στο γραφείο λειτουργού και έσπασαν υπολογιστή