Σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ για τη μετάβαση στο Ισραήλ ο Πρόεδρος-«Είδατε τη συμμετοχή στην εκδήλωση»

Απάντησε στα πυρά του ΑΚΕΛ για τη μετάβασή του στο Ισραήλ και σχολίασε τη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, που ξεκαθάρισε ότι όποιος διαφωνεί έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι η συγκέντρωση δεν πέτυχε.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του αύριο σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι μια σημαντική επίσκεψη. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα προβλέψιμο κράτος, ένα κράτος που διατηρεί άριστες σχέσεις με όλα τα γειτονικά κράτη, ένα κράτος που μπορεί – και το αποδείξαμε και στην περίπτωση της ‘Αμάλθεια’ και όχι μόνο – ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο, έτσι ώστε να φέρουμε κοντά τους γείτονες μας εκεί όπου υπάρχουν διάφορες, και την ίδια στιγμή μη λησμονείτε ότι αναλαμβάνουμε την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026. Έχουμε, ήδη, εδώ και καιρό ξεκινήσει την προεργασία, μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει και διπλάσιος αριθμός επισκέψεων τόσο σε ευρωπαϊκά κράτη όσο και σε όλα κράτη της περιοχής γιατί μία από τις προτεραιότητες που έχουμε είναι να φέρουμε πιο κοντά την ΕΕ με την περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, αυτός ο ρόλος που διαδραματίζουμε ως ‘σύνδεση’ των δύο περιοχών να τον αποδείξουμε στην πράξη κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μας».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες για την επίσκεψη του αύριο στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «είπε και χθες, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όποιος διαφωνεί μπορεί να κάνει διαδηλώσεις.

Ήταν μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΑΚΕΛ. Με απόλυτο σεβασμό στις θέσεις του ΑΚΕΛ, όπως και όλων των κομμάτων, υπάρχει ιδεολογική διαφορά. Και μπορώ να το σχολιάσω, είδατε και μόνοι σας, είδατε μέσα από τους δείκτες των τηλεοράσεων σας και τη συμμετοχή που υπήρχε στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθούμε, ειδικότερα στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής βλέπουμε όλοι σε διεθνές επίπεδο την αναβάθμιση της χώρας μας και δεν είναι εκτίμηση ούτε ωραιοποίηση της κατάστασης από δικής μου πλευράς, είναι τι λένε οι ξένοι για την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλά, επαναλαμβάνω, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, αλίμονο αν δεν υπήρχαν διαφωνίες, οι οποίες μπορούν να εκφράζονται και με διαδηλώσεις».

Σε ερώτηση αν έχει κάποιες σκέψεις να φέρει κοντά το Ισραήλ με την Παλαιστίνη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε «έχουμε κάποιες σκέψεις για κάποια θέματα, ειδικότερα ανθρωπιστικής φύσεως τα οποία θα συζητήσω κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου. Δεν είναι τα μόνα θέματα, αλλά έχουμε κάποιες συγκεκριμένες ιδέες που θα βάλουμε στο τραπέζι των συνομιλιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κόντρα άνευ προηγουμένου μεταξύ Δίπλαρου και Λουκαΐδη-«Έχουν ψευδαισθήσεις...», «ψεύτης με βούλα Δικαστηρίου»

Δειτε Επισης

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
Επεσήμαναν στον Πρόεδρο τη διαφαινόμενη επικέντρωση στα ΜΟΕ οι Οικολόγοι-Έθεσαν και θέμα Μακαρίου
Σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα-Αφαιρούν το «είδος τίτλου ιδιοκτησίας» οι κτηματομεσίτες
Ενημέρωσε τον Κόστα για τις επαφές Ολγκίν ο Πρόεδρος-Υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων
Ανησυχίες για ένταξη στη ζώνη Schengen έχει το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο-Έστειλαν επιστολή στην ΕΕ
Πρόεδρος: Αμετάθετος στόχος η φορολογική μεταρρύθμιση από 1η Ιανουαρίου
Καταγγέλλουν υπέρβαση ωραρίου και άνιση μεταχείριση πληρωμάτων πολεμικών πλοίων Κάρουλλας και Τσιρίδου
Αξιολογούνται και διερευνώνται οι πληροφορίες για εμπλοκή Ε/κ σε υποθέσεις σφετερισμού