Συναντήθηκαν σε ανεπίσημο δείπνο Γεραπετρίτης και Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη

Σε ανεπίσημο ιδιωτικό δείπνο, κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν παρακάθισε χθες το βράδυ ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.  

Ο κ. Γεραπετρίτης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τριήμερη ανεπίσημη επίσκεψη και δεν αναμενόταν κάποια επίσημη συνάντηση. 

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών επρόκειτο να συναντηθούν στην Αττάλεια στα μέσα Μαΐου, στο πλαίσιο της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ανώτερες διπλωματικές πηγές επισήμαναν ότι το Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας, για το οποίο ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αγκυρα, θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στην Αττάλεια.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται από την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη και είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Με δήλωσή του μετά την συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως καθώς και την ελπίδα ότι θα επαναλειτουργήσουν η Σχολή της Χάλκης, και η Σχολή Μαρασλή και εξήρε το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την Πέμπτη ο κ. Γεραπετρίτης επισκέφθηκε και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου είδε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού Κασσιανό.  Είχε επίσης συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γέροντα Πριγκηποννήσων και Έξαρχο Προποντίδος, Δημήτριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας για πολιτικό διάλογο και θετική ατζέντα
Αυτός είναι ο χάρτης που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο και εξόργισε τους Τούρκους
Έσπασαν τα ισόβια για το φόνου του ξυλουργού στην Ελλάδα-Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη
Διασωληνωμένη η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στην Ελλάδα-Πώς έγινε το τραγικό σφάλμα
Σοβαρή αμέλεια νοσηλευτή στην Ελλάδα-Έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε ασθενή, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά
Εντοπίστηκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν πράκτορες της ΕΥΠ
Αιγύπτιος σκότωσε 25χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα επειδή του χρωστούσε 75 ευρώ
Πώς άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τρία στελέχη της Πυροσβεστικής και τον τότε Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας