Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε παιδιά στην Ιαπωνία-Ομολόγησε πως ήθελε να σκοτώσει

Ένας άνδρας συνελήφθη στην ιαπωνική πόλη Οσάκα αφότου οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε επτά μαθητές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα παιδιά, που επέστρεφαν από το σχολείο, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά όλα έχουν τις αισθήσεις τους. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως αυτές τις πληροφορίες στο AFP.

Ο οδηγός, ένας 28χρονος κάτοικος του Τόκιο, συνελήφθη από την αστυνομία της Οσάκα ως ύποπτος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από τα επτά τραυματισμένα παιδιά, τα τέσσερα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ήθελε να σκοτώσει

Σύμφωνα με το NHK, ο άνδρας ομολόγησε την πράξη του στις αρχές και είπε ότι έχει «βαρεθεί τα πάντα», εξηγώντας ότι έπεσε πάνω στα παιδιά «νομίζοντας ότι θα σκότωνε κάποιον».

Το αυτοκίνητο έκανε «ζιγκ-ζαγκ» όταν χτύπησε τα παιδιά, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Nippon TV. Ένα κορίτσι ήταν «γεμάτο αίματα και τα άλλα παιδιά φαίνεται ότι είχαν γρατζουνιές».

Ο οδηγός «φορούσε χειρουργική μάσκα και φαινόταν να είναι σε κατάσταση σοκ» όταν τον έβγαλαν από το όχημά του εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε το Nippon TV.

Τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στην Ιαπωνία, ωστόσο έχουν καταγραφεί και σοκαριστικά περιστατικά στη χώρα.

Το 2008, ο 25χρονος Τομοχίρο Κάτο οδήγησε ένα φορτηγό δύο τόνων πάνω σε περαστικούς, μέρα μεσημέρι, στην περιοχή Ακιχαμπάρα του Τόκιο, προτού βγει από το όχημα και αρχίσει να μαχαιρώνει όποιον έβλεπε μπροστά του με αποτέλεσμα να σκοτώσει επτά ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 10.

«Ήρθα στην Ακιχαμπάρα για να σκοτώσω κόσμο. Δεν είχε σημασία ποιόν θα σκότωνα», είπε τότε στην αστυνομία.

Ο Κάτο καταδικάστηκε αργότερα σε θάνατο και απαγχονίστηκε το 2022.

Η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μόνα δύο μέλη της G7 που διατηρούν τη θανατική ποινή, κάτι που είναι ευρέως αποδεκτό από τις κοινωνίες τους.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΙΝΤΕΟ: Φίδι προκάλεσε μπλακ άουτ στην Ιαπωνία-Παρέλυσε δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας

Δειτε Επισης

Μήνυση Τραμπ στην Wall Street Journal και στον Μέρντοχ-Ζητά 10 δισ. δολάρια για άρθρο με τον Επστάιν
Κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Συρία-Κάλεσμα να αφήσουν τα όπλα οι πολίτες
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
«Η μαγκιά είναι όταν πέφτεις, να έχεις τη δύναμη και το σθένος να ξανασηκώνεσαι και να παλεύεις ξανά»
Απολύθηκε ως δεσμοφύλακας, προσλήφθηκε ως νεκροτόμος-Ποινική έρευνα για εξαπάτηση του δημοσίου
Μεγάλα έργα για επέκταση της τουριστικής περιόδου στο δήμο Παραλιμνίου Δερύνειας-Επαφές για δημιουργία πανεπιστημίου
Ένοχος ο αδελφός του Αγγελή για την απόπειρα φόνου της αδελφής του θύτη-Την έλουσε με βενζίνη, απείλησε να την κάψει
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού
Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου