Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας

Η αξιολόγηση των υποβληθέντων στοιχείων από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση της Ειδικής Έκθεσης Συσσωρευτικών Επιπτώσεων σχετικά με τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) «Περιοχή Αγίας Θέκλας - Λιοπέτρι, αποτελεί προτεραιότητα, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη και επαρκώς τεκμηριωμένη ολοκλήρωσή της, αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος τονίζεται ότι οποιαδήποτε μελλοντική δραστηριότητα ή ανάπτυξη εντός της περιοχής θα πρέπει να διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις προστασίας των οικολογικά ευαίσθητων χαρακτηριστικών της ΖΕΠ, διατηρώντας ταυτόχρονα την ισορροπία με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες είναι απόλυτα κατανοητές.

Ειδικότερα το Τμήμα προσθέτει πως για την έκδοση της Ειδικής Έκθεσης Συσσωρευτικών Επιπτώσεων — εξετάζει, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τις μελέτες που έχουν υποβληθεί σχετικά με τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) στη υπό αναφορά περιοχή.

Το Τμήμα αναφέρει στη συνέχεια ότι η  Συμπληρωματική Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΜΕΟΑ) εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο της διαδικασίας ενστάσεων για το Τοπικό Σχέδιο Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας, προσθέτοντας ότι η μελέτη κατατέθηκε από τον Δήμο Αγίας Νάπας, εκ μέρους των τοπικών αρχών της περιοχής, και στη συνέχεια υποβλήθηκε στην Περιβαλλοντική Αρχή για αξιολόγηση.

Σύμφωνα με το Τμήμα βασικός στόχος της μελέτης των τοπικών αρχών είναι η τεκμηριωμένη υποστήριξη της ένστασης που αφορά την τροποποίηση του πολεοδομικού καθεστώτος της περιοχής Αγίας Θέκλας, σε σχέση με τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου. Το Τμήμα συμπληρώνει ότι για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ΜΕΟΑ από τα συναρμόδια τμήματα ζητήθηκαν οι απόψεις εξειδικευμένου εμπειρογνώμονα, στο πλαίσιο μίας αυστηρά τεχνοκρατικής διαδικασίας, βασισμένης σε αντικειμενικά επιστημονικά κριτήρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 24χρονος ξεφεύγει από τους απαγωγείς-Γεμάτος αυτοκίνητα ο δρόμος
Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τη Γάζα και τη στάση της Κυβέρνησης
Συνελήφθη Συμβασιούχος Αστυνομικός για τα επεισόδια στη Λακατάμια-Άλλες τρεις συλλήψεις
«Καταγγέλλει» τον Πρόεδρο στην Ολγκίν ο Τατάρ για... καταπιεστική πολιτική-Θέτει το θέμα με συλλήψεις για σφετερισμό
Διαδρομή με κλασσικά αυτοκίνητα αφιερωμένη στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό
Καταζητείται 30χρονος για τρεις ένοπλες ληστείες στην Αγία Νάπα (pics)
Πώς να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης φιδιών στον χώρο μας-Τρόποι αντίδρασης σε περίπτωση εντοπισμού
Εικόνες από τη στιγμή της απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία-Ακολουθεί ο Ivan Greko με μοτοσικλέτα
Πρόεδρος για SAFE-«Ακούω πολλά, πριν γίνονται δηλώσεις είναι καλά κάποιοι να μελετούν»
Ευελπιστεί για θετική ανταπόκριση από Τατάρ για κοινή συνάντηση ο ΠτΔ-«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε»