Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης

Στις 11:30 της Τρίτης θα διενεργηθεί στο Νεκροτομείο Λευκωσίας η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 17χρονου που απεβίωσε στις 830 μμ της Κυριακής, από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ο 17χρονος κάτοικος της επαρχίας Πάφου, με καταγωγή από τη Γεωργία, εντοπίστηκε αναίσθητος από μέλη του ασθενοφόρου, που είχε κληθεί, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, ο 17χρονος απεβίωσε γύρω στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας όπου εντόπισαν τέσσερις 17χρονους, ενώ από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν στην οροφή του κτιρίου φιαλίδια που χρησιμοποιούνται για το γέμισμα των αναπτήρων, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Η Αστυνομία αξιολογεί μαρτυρία που φέρει τον 17χρονο να εισέπνευσε αέριο που περιείχαν τα φιαλίδια. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο να είχε γίνει χρήση ναρκωτικών σε συνδυασμό με τα ανευρεθέντα γκαζάκια. Για την υπόθεση θανάτου του 17χρονου στην Τεχνική Σχολή Πάφου, η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Κυριακής στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων ηλικίας 17 ετών, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. Οι τέσσερις 17χρονοι κατηγορήθηκαν γραπτώς τη Δευτέρα για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ακολούθως είπε ο κ. Νικολάου όταν συμπληρωθούν οι εξετάσεις, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για να αποφασιστεί κατά πόσο φέρουν ευθύνη οι τέσσερις ανήλικοι αλλά και δεύτερον επειδή είναι ανήλικοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία από PafosPress

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έκκληση για προστασία των δασών από τις πυρκαγιές απευθύνει το Τμήμα Δασών
Σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 300 μόνιμων ειδικών αστυφυλάκων
Σε νέα δειγματοληψία από Lady’s Mile προχώρησαν οι Βάσεις-Προτρέπουν το κοινό να αποφεύγει να κολυμπά
Συγκλονισμένος ο διασώστης που βρήκε το μωρό στα σκουπίδια-«Η σακούλα μύριζε έντονα χλωρίνη»
Σάββατο πρωί βλέπει τον Πρόεδρο η Ολγκίν, τη Δευτέρα η συνάντηση με Τατάρ
Προχωρούν από τ/κ πλευρά τα έργα για οδόφραγμα στη Λουρουτζίνα-Ζητά πίεση στον Χριστοδουλίδη ο Τατάρ
Αναβολή στη δίκη των γονιών που φέρονται να κακοποιούσαν τα πέντε παιδιά τους-Απαντούν τον Ιούνιο στις κατηγορίες
Καλεί Οδυσσέα να δώσει στοιχεία ο Χαρτσιώτης για τα περί γνώσης αξιωματούχου της απόφασης Ανωτάτου-«Σοβαρή καταγγελία»
Χειροπέδες σε άλλα τρία πρόσωπα για την επίθεση στο οίκημα της Ομόνοιας-Στις πέντε οι συλλήψεις
Ξάφρισαν ντουλάπια νοσηλευτών στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας-Καταγγελία στην Αστυνομία