Ανατρέπουν την κατάσταση τα σωματεία για τις οφειλές-Αγωνία για τις τελικές αποφάσεις με φόντο τα κριτήρια

Πάνε για την ολική ανατροπή τα Σωματεία, τα οποία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψουν τις οφειλές τους και να ενταχθούν ξανά στο σχέδιο αποπληρωμής, ώστε να λάβουν τη σχετική βεβαίωση και να μπορέσουν να περάσουν τα κριτήρια του Μαΐου. Ήδη, οι ομάδες έχουν καταβάλει προς το Τμήμα Φορολογίας μέρος των οφειλόμενων ποσών, με την ελπίδα να λάβουν το πράσινο φως για επανένταξη στο σχέδιο. Ωστόσο, η σχετική απόφαση είναι πολιτική και θα ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει, τα ποδοσφαιρικά σωματεία/εταιρείες έκαναν ένα σημαντικό βήμα μπροστά, καταβάλλοντας μέρος των οφειλών τους και διαβεβαιώνοντας πως θα προχωρήσουν στην εξόφληση των ποσών που συσσωρεύτηκαν μετά το 2023.

Τα σωματεία με συσσωρευμένες οφειλές κατέβαλαν επίσης ένα μέρος των χρημάτων προς το αρμόδιο Τμήμα, δίνοντας παράλληλα διαβεβαιώσεις ότι θα αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν μετά το 2023.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών, όποτε κλήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, ξεκαθάρισε ότι για να συνεχίσουν οι ομάδες στο σχέδιο αποπληρωμής, πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω διαπραγμάτευση ή επιπλέον διευκολύνσεις.

Ενδεικτικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του Μάκη Κεραυνού, ο οποίος είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, «εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει ένα σχέδιο που δόθηκε από διάφορες κυβερνήσεις. Σε αυτό το σχέδιο υπάρχουν καθυστερημένες πληρωμές. Εάν ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις του σχεδίου, θα μπορέσουν να συνεχίσουν μέσα από αυτό για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αν δεν ανταποκριθούν, υπάρχει η νομική διαδικασία».

Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, οι ομάδες έχουν καταβάλει μέρος των οφειλών τους και έχουν ζητήσει την επανένταξή τους στο σχέδιο αποπληρωμής, μια απόφαση που θα ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε το ζήτημα θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού, καθώς ενδέχεται να δοθεί επιπλέον χρόνος πριν ληφθεί η οριστική απόφαση για το εάν τελικά θα επανενταχθούν ή όχι στο σχέδιο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη επιθυμούν να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας, που θα εξυπηρετεί όλες τις πλευρές. Από τη μια, το κράτος θέλει να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά, ενώ από την άλλη, κανείς δεν επιθυμεί να δει ιστορικές ομάδες με παράδοση και μεγάλο όγκο οπαδών να φτάνουν στο χείλος του γκρεμού. Ως εκ τούτου, εκφράζεται αισιοδοξία ότι τελικά τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταλήξουν σε μια «win-win» λύση.

Πάντως, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ο Μάιος πλησιάζει και οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, καθώς εντός του Μαΐου οι ομάδες θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη σχετική βεβαίωση από το Υπουργείο Οικονομικών ότι έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, προκειμένου να πληρούν τα κριτήρια της UEFA και να αποφύγουν πιθανές κυρώσεις και αλυσιδωτά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Τα τουρκολιβυκά παιχνίδια και τα... deals Ερντογάν-Ντμπεϊμπά
Πυροδοτεί το κλίμα παραμονή της μαύρης επετείου ο Τατάρ-«Ο πραγματικός κατακτητής της Κύπρου η Ελλάδα»
Στα χέρια των Αρχών υλικό από CCTV για το θανατηφόρο με θύμα την 58χρονη-Ψάχνουν ακόμη τον 18χρονο
Δεν κάνουν πίσω οι ξενοδοχοϋπαάλληλοι για τα απεργιακά μέτρα-«Σοφότερες σκέψεις» ζητούν οι εργοδότες
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Λος Άντζελες-Τουλάχιστον 30 τραυματίες, οι τρεις κρίσιμα
Νέα παράταση για ΑΤΑ-Προσπαθεί να αποφύγει το αδιέξοδο ο Παναγιώτου, βλέπει ξανά τις δύο πλευρές
Νέα στοιχεία για τις ευθύνες των αστυνομικών στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-«Βγήκαμε στο μπαλκόνι»
Αυτοψία στον ποταμό Λιοπετρίου-Στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο, εντός χρονοδιαγραμμάτων και το υπόλοιπο έργο
Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Μακρόν-Το ευχαριστώ του ΠτΔ
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»