Ανακοίνωσε επιπρόσθετα μόρια στους στρατεύσιμους που θα καταθέσουν ηλεκτρονικά στοιχεία ο Πάλμας

Από φέτος καθορίστηκε η χορήγηση 30 επιπλέον μορίων σε όσους στρατεύσιμους υποβάλουν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά και ακολούθως παρουσιαστούν για εξέταση στις επαρχιακές υγειονομικές επιτροπές που θα λειτουργούν πριν την κατάταξη, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι όλα τα επιπλέον μόρια που χορηγούνται θα φανούν χρήσιμα και θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής Όπλου ή Σώματος και της τοποθέτησής τους στις Μονάδες.

Ο κ. Πάλμας προέβη σε δηλώσεις το πρωί στη αίθουσα του YΠΑΜ στην οποία λειτουργεί η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής και δήλωσης στοιχείων των νέων στρατευσίμων της 2025 ΕΣΣΟ.

Υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα τέθηκε σε εφαρμογή τα τελευταία 5 χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα, αφού πέραν του 90% όσων καλούνται για κατάταξη τη χρησιμοποίησαν με απόλυτη επιτυχία.

"Η ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων και των απαραίτητων βεβαιώσεων πριν από κάθε κατάταξη νέας ΕΣΣΟ, αποτελεί ένα μέσο που προσφέρει απλοποίηση στις διαδικασίες και διευκόλυνση σε όλους τους νέους μας και στις οικογένειές τους", ανέφερε.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα της 11ης Μαΐου και ο Υπουργός κάλεσε όλους να προχωρήσουν να υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία και βεβαιώσεις, αφενός για να διευκολυνθούν και αφετέρου για να επωφεληθούν της χορήγησης 20 επιπρόσθετων μορίων.

Κάλεσε επίσης όλους τους ενδιαφερόμενους να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας στην κατηγορία «Κατάταξη 2025 ΕΣΣΟ», στην οποία περιέχονται λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που αφορούν τη διαδικασία, έντυπα που πρέπει να υποβάλουν, κριτήρια και προσόντα για διεκδίκηση θέσης ως υποψήφιοι βαθμοφόροι, στις ειδικές δυνάμεις, στη ΣΜΕΦ, στις Λέσχες, σε τεχνικές υπηρεσίες κ.ο.κ.

Για απορίες ή τυχόν προβλήματα κατά τη διαδικασία καταχώρησης στοιχείων στην πλατφόρμα, ο ΥΠΑΜ ανέφερε πως τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Υποστήριξης της Κατάταξης στην τηλεφωνική γραμμή 1430, η οποία θα λειτουργεί από τις 8 έως τις 5 το απόγευμα τις καθημερινές και από τις 8 έως τη μία μετά το μεσημέρι τις αργίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας αναγνώρισε καταζητούμενο και προχώρησε σε σύλληψή του
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Κατάφεραν να εξαπατήσουν εταιρεία στη Λεμεσό και να αποσπάσουν πάνω από 640 χιλ. ευρώ
Καταγγελίες ΤΟΜ για παράνομη μεταφορά επιβατών από αεροδρόμιο Λάρνακας και λιμάνι Λεμεσού
Παριστάνουν λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και εξαπατούν πολίτες
Κλείνουν απόψε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Λευκωσίας-Λεμεσού και Λεμεσού-Πάφου για εργασίες
Eurostat: Αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στην Κύπρο
Ανέτρεψε τα δεδομένα της Αστυνομίας η νεκροτομή στον Μιχαηλίδη-Δεν προκύπτουν κακώσεις που να δικαιολογούν τον θάνατο του
Ηλεκτρονικά μηνύματα στη δίκη Al Jazeera-Ενστάσεις από υπεράσπιση και αναφορές σε Σαββίδη-Αγγελίδη